Stargate Universe 1x19 - Incursion: Part 1

Elég izgalmas évadzáró elé nézünk. A finálé első felvonása sem volt kutya, de biztosra vehető, hogy a java csak ezután következik. Az utóbbi hónapokban nagyon megerősödött a széria, immáron a legjobbak között említendő. Még szerencse, hogy a második évad már zsebben van, pedig volt idő, amikor úgy nézett ki, hogy Csillagkapu sorozat nélkül maradunk a jövőben. Kár lenne a Stargate Universe-ért.

Tovább...

Mint ahogy a címből is leolvasható, a dupla évadzáró első felvonásába csöppentünk bele, ami ott kezdődött, ahol az előző rész véget ért. A helyzet rendkívül feszült, hiszen a Lucian szövetség tagjai a Destiny fedélzetére akarnak lépni azzal a céllal, hogy birtokukba vegyék a hajót.

Eközben Telford ezredes kínvallatása tovább tart. Young ügyes tervet eszel ki, amiről senki sem tud. Szabályosan fulladásos halálba kényszeríti az agymosott férfit, akinek ez az egyetlen esélye, hogy „magához térjen”. A terv sikerrel jár, Telfrod életben marad és visszaáll a jó oldalra.

A nagy behatolás már viszonylag korán megtörténik, nem húzzák sokáig az írók az elkerülhetetlent. Ez mindenképpen pozitív. A szövetség emberei a Destiny fedélzetére lépnek, nem sejtve, hogy hőseink már várják őket.

Komoly tűzharcok kezdődnek, Chloe-t eltalálják. A lányt Eli védi, akivel egy lift segítségével messze mennek a csatatértől. A hajó olyan szegletébe, ahol még nem járt senki. Sajnálatos módon a létfenntartó rendszer nem üzemel arrafelé, ezért elég kevés oxigén jut a két fiatalnak, akik az életükért küzdenek.

Eközben állóháború alakul ki. A Lucian szövetség befoglalja a kaputermet. Túszokat is ejtenek. Young ezredes és a megmaradt emberek az irányítóteremben találnak ideiglenes békére. A harcok abbamaradnak, mindkét fél a következő lépésen gondolkodik.

Itt azonban nem érnek véget az érdekességek, hiszen a behatolók egyik embere szabályosan elégett, mikor az űrből rávilágított egy fehér fény. Mi történhetett? Kétségtelen, hogy mindkét fél átratlan. Talán az idegenek tértek vissza? Vagy a hajó kelt „életre”? Esetleg egy eddig ismeretlen faj avatkozott be?

A következő részben minden kiderül. Addig is, kitartás.

Összességében kiváló rész volt ismét. Nem csak azért lett nálam a hét nyertese, mert elfogytak a sorozatok, hanem mert tényleg nagyon jól össze van rakva ez a sorozat. Biztosra vehető, hogy a finálé tartogat még számunkra meglepetéseket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről