Dexter 5x05 - First Blood

Szépen lassan gyűrűztek tovább az események. Semmi extra nem történt, de haladtunk előre valamicskét. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki kicsit többet várna a sorozattól. Bár igazából nincs vele semmi gond, de mégsem érzem az átütő erőt, nincs min izgulni, nem ragad magával a történet, stb. Aki végigkövette a sorozat eddigi életét, biztosan tudja miről beszélek.

Tovább...

Sajnos a katarzis még várat magára, ha lesz egyáltalán ebben a szezonban ilyen. A régi felfokozott hangulat is a múlté. Egyszerűen az az ember érzése, hogy nagyon leült a sorozat és mivel a nézettség eddig jó volt, az írók úgy gondolják, hogy a lehető legkevesebbet fogják megváltoztatni, hátha ez tetszik a népnek.

Egyedül Quinn tartja bennem a lelket, aki percről percre közelebb kerül Dexter Morgan-hez, mint lehetséges gyilkoshoz. Hosszabb távon ebből a szálból biztos ki fog sülni valami jó, csak addig el kell jutni.

Dexter új cinkosa, Lumen is tartogathat még meglepetéseket, hiszen a záró képsorokból kiderült, hogy hamarosan viszontlátjuk a nőt. Egyelőre hősünk oldalán áll, de ez még bőven megváltozhat. Szóval ez is egy jó lehetőség, de nagyjából ki is fogytunk ezekből.

Az aktuális gyilkossági ügyek nem vágnak földhöz. Debra és Quinn szenvedése inkább röhejes, mint szórakoztató. Laguerta és Batista kapcsolata viszont tetszik. Főleg ahogy a lomha Angel igyekszik megoldani a problémákat. Bár kliséből itt sincs hiány, mégis üde pillanatokat kölcsönöztek ezek ketten.

Dexter viszont még mindig nem a régi. Valahogy úgy érzem, hogy ha nem adnak valami célt a kezébe, akkor nem teljesít olyan jól. Igen is kell egy jó történet, egy végcél, ami felé haladhatunk, akkor aztán várhatunk meghökkentő jeleneteket és pazar zárásokat. Furcsa, de majdnem az évad felénél vagyunk és szinte említésre méltó esemény még nem történt. Még az előző szezonbéli végkifejletből sem hozták ki a maximumot.

Összességében egy lassúcska, kiszámítható részt láthattunk. Az évad elég közepes eddig és nagyon hiányzik egy ütősebb történet. Reméljük a legjobbakat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről