Fringe 3x14 - 6B

A bemutató alapján egészen érdekes résznek ígérkezett a 6B címet viselő alkotás. Túl nagy problémáim nem is akadtak a résszel, eltekintve attól, hogy még mindig nem az igazi. Az előzőhöz képest sokkal jobb, volt egyfajta különös hangulata, amely segített az élvezeti érték javításában. Csak sajnos aki követi a sorozatot tudja jól, hogy mi vár még ránk, abban egész biztos nem lesz semmi köszönet.

Tovább...

Kezdeném a negatív dolgokkal, vagy inkább azokkal, amelyek zavarnak. Elgondolkodtam, hogy az egész sorozat mozgatórugója és alapötlete mekkora méretes baromság. Párhuzamos világ, amely rendkívül hasonlít a miénkre, csak néhány dologban tér el. Ennek az esélye szerintem igen kicsi. A két világ közötti eltérések egyre csak nőnek, pedig a múlnak nagyjából egyeznie kellene ahhoz, hogy ide jussunk. Lényegében az, hogy a két világ ilyen formán egyezzen, nagyjából lehetetlen. Emiatt sajnos túlságosan hiteltelenné válik maga a történet. Bár ez mind nem akkora probléma, bőven el lehet fogadni, hogy ennek a sorozatnak ezek a játékszabályai és értelmetlen ezen agyalni.

A másik negatívum nem konkrétan ehhez az epizódhoz kapcsolódik, inkább előre látom, hogy miként lehet folytatni a történetet, ismét milyen irányba fogunk menni és az mennyire nem fog tetszeni. Ha tetszik ha nem, az alkotók tovább fogják erőltetni a brazil szappanopera vonalat, mert ezt kívánja meg a történet is a kialakult helyzet.

Rátérve a mostani epizódra, minden egy idős hölgy körül forgott, aki nemrégiben vesztette el férjét. A nő látni vélte élete szerelme kísértetét saját lakásán, amely különös események egész sorát indította el.

Az áltudományos részleg munkatársainkat akkor kellett a helyszínre sietniük, mikor fura halálesetek vették kezdetét. Dr. Bishop igen hamar rájött, hogy nem paranormális tevékenységgel állnak szemben, hanem a két világ közötti határvonal meggyengül és félő, hogy bekövetkezik az, amely a másik univerzum haldoklásához vezetett. Az örvény.

A további kutakodások kiderítették, hogy miért is következett be ez az állapot épp azon a helyen. A megfejtés egészen érdekes képet festett, ráadásul szépen belesimult a történetbe, tovább erősítve a hangulatot. Ezt kifejezetten ötletesnek találtam.

Olivia és Peter kapcsolata elkezdett kibontakozni és úgy tűnik egyenesbe jön minden. Legalábbis ez a mostani állapot, de a körülmények ismeretében egész biztos nem marad így minden.

Összességében egy közepesnél picit jobb epizódot született, némi drámával, emberi tragédiával és egy szépen felvezetett történettel. Az apróbb butaságok ellenére jól szórakoztam.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről