Fringe 4x20 - Worlds Apart

Nagy lehet az öröm a sorozat készítői és rajongói számára. Én magam nem gondoltam volna, hogy a FOX engedni fogja a következő szezont ilyen nézettség mellett. Szerencsére ez az ajándék 13 epizód sokat jelenthet mindenki számára. Remélhetőleg az alkotók összeszedik magukat és méltóképpen zárják le a történetet.

De mindez még messze van, előbb fejeződjön be méltóképpen ez az évad. Az előző részben látott eseménysorok elgondolkodtattak.

Mivel a mostani epizód teljesen másról szólt, mondhatni visszacsöppentünk az eddig megszokott valóságba, ezért nem tudom hová tenni a múlt heti képsorokat. Előfordulhat, hogy az a sztori szerves része az eseményeknek és ilyen fura módon mesélik el nekünk, de az is felötlött bennem, hogy az csak egy „mi lett volna ha” epizódként fogható fel. Az utóbbit nagyon bánnám.

Ismét 2012-t írunk, a megfigyelők sehol sincsenek, David Robert Jones viszont annál inkább. Egyre többet tudunk meg a férfi szándékairól, amelyek újabb különös eseményekben mutatkoznak meg. Dr. Bishop és csapata rááll az ügyre, a túloldal derék nyomozói sem tétlenkednek.

A végső megoldás csak egy maradhat. Le kell állítani a hidat a két világ között, különben mindkét univerzum darabjaira szakadhat. Úgy tűnik David Robert Jones erre izgul.

A záró képsorok megmutatják nekünk, hogy a két világ miként szeparálódik el ismét egymástól. A túloldal nem gyógyulhat tovább, de legalább a jelenlegi állapot fennmaradhat. Lincoln nehéz döntést hoz és a túloldalon marad, miközben hőseink úgy gondolják a híd lezárása minden gondjukra megoldást nyújt. Ezt kötve hiszem.

Én személy szerint nem bánnám, ha végre túllépnénk ezen a párhuzamos dimenziók dolgon. Már egyáltalán semmi súlya nincs ennek a vonalnak, a misztikum legkisebb darabját sem hordozza. Ráadásul olyan hatást kelt bennem, mintha azért erőltetnék, hogy kevesebb színészt kelljen fizetni.

Az előző részben látott háború a megfigyelők ellen nagyon jó táptalaj lenne a 13 részes végső évadhoz.

Összességében egy átlagos, de élvezhető epizódot kaptunk, amely felvezette nekünk a két részes finálét. Meglátjuk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről