Fringe 5x06 - Through the Looking Glass and What Walter Found There

Az előző rész kifejezetten tetszett, remek táptalajt adva a folytatáshoz. A nagy tervről még mindig gőzünk sincs, hogy mi lehet, miközben más a sokadik alkotóelem után kutatnak hőseink. A kopaszok elleni háború még csak most kezdődik.

Szerintem mindenki arra volt kíváncsi, hogy Peter a fejébe ültetett kütyüvel mennyivel lesz erősebb, hasznosabb. Erre a dologra is kitértek egy kicsit, miközben egy egészen más történetet meséltek el nekünk. Persze erről az egészről az ifjabbik Bishop hallgat mindenki előtt, ami nem biztos, hogy a legjobb taktika.

A Harvardon tanyázó banda „ásatásai” elég furcsán mutatnak. Kicsit együgyűnek tűnik ez a koncepció, de spongyát rá. Walter kibányászta a következő kazettát, amely egy lépéssel előre viheti barátainkat a győzelem felé.

Ismét előjött a sorozat tudományos oldala, amit én nagyon szeretek. Egy zsebuniverzum volt a középpontban, amit képzeljünk el egy épület méretében, ahol a fizika néhány törvénye csődöt mond. Kezdve azzal, hogy a bent töltött öt nap húsz évnek felel meg a külvilágban. Ideális hely, hogy elrejtsünk benne valamit, aminek nem szabad, hogy lejárjon a szavatossági ideje.

Walter egyedül kel útra a titokzatos helyhez. Sajna Dr. Bishop nem az a mindenre gondoló, vigyázó fajta, így hát elég könnyen kiszúrják a lojalisták. Peter, Olivia és Astrid később utána mennek. Azt hiszem a készítők elnagyolták az idő lassabban folyásának kiaknázását, hiszen ha Walter bent tölt pár órát az a külvilág számára jóval nagyobb időintervallumot kellett volna, hogy eredményezzen. Mindegy, ilyeneken nem akadok fent.

Ahogy mostanság megszokhattuk, kis csapatunk nem jár túl nagy sikerrel most sem. Egy kölyök megfigyelőt rejtettek el a zsebuniverzumban, aki már nincs ott. Helyette egy kisrádiót találnak, ami még fontos lehet.

Az epizód vége felé szóba kerül a változás témaköre. Érdekes és ironikus, hogy Dr. Bishop hozza szóba olyan apropóból, hogy nem szeretne visszaváltozni a régi énjébe, amely mondjuk úgy, hogy nem egy szimpatikus karakter. Pedig a látottak alapján a változás sokkal inkább érintheti Petert, aki elkezdi használni képességeit. Egy megfigyelő figyelmezteti, hogy fogalma sincs mivé fog válni a férfi ettől. Talán van is ebben valami.

Összességében egy érdekes részt láthattunk, ahol előjött a sorozat legszebb oldala, a tudomány, miközben próbálták a hangulatot is fokozni. Kicsit gyengébbnek érzem a legutóbbinál, de szépen megállta helyét a globális történetben.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről