Fringe 5x09 - Black Blotter

Lassan kezd a hajrába érni a sorozat utolsó szezonja. Már nincs túl sok epizód hátra, szépen csendben meg kell barátkoznunk azzal, hogy a 13. epizód után többé nem tér vissza kedvencünk. Innentől kezdve mellébeszélésnek helye nincs, szigorúan a főszál eseményeit kell felgöngyölítenünk. A múlt heti 40 perc nagyon tetszett, ez most kicsit kevésbé.

Nem volt rossz epizód, de valahogy mégis kilóg az eddigi szép sémából. Walter volt a főszereplő, akinek bedrogozott elméjébe nyerhettünk betekintést. Érdekes és fura volt látni ezeket a rajzfilmszerű, oda nem illő képsorokat.

A sztori persze haladt. Peter meggyógyult, alig esett szó az eddigi tevékenységeiről. A nem rég talált rádió jelet sugárzott, amit hőseink ügyesen nyomon tudtak követni.

Voltaképpen egész ügyesen és frappánsan oldották meg a készítők a történet bemutatását. Dr. Bishop szemszögéből tapasztaltunk meg sok mindent, néha úgy érzékeltük a valóságot, ahogyan ő szokta. Ezek a megoldások kifejezetten tetszettek, de valahogy mégis kizökkentő hatást értek el.

Nagyon ráálltak erre a „Walter régi énje” muzsikára. Szinte az egész epizód erre volt kihegyezve. Az elnyomott, gonosz Bishop vissza akar térni. Valahogy ez kicsit furán csapódik le, hiszen az eddigi évek tették azzá az emberré őt, amit a csapat minden tagja szeret és elfogad. Érzek itt némi erőltetettséget és felesleges sötét oldalt.

A Megfigyelők elleni nagy tervről továbbra sem tudunk túl sokat. Az összetevők gyülekeznek, egyre több részlet válik világossá. A sejtelmes hangulat és a kutatás atmoszférája szerencsére megvan még.

Összességében egy kicsit kilógó, de ötletes megoldásokkal teli epizódot láthattunk. Már nincs sok hátra, ideje lenne begyújtani a rakétákat.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről