Fringe 5x02 - In Absentia

Tovább haladva az új sztori nyomán, hőseinknek újabb akadályon kellett átrágniuk magukat, miközben a megváltozott világ egy újabb aspektusát mutatták be nekünk a készítők. Az izgalom ezúttal kevesebb szerepet kapott, hangsúlyosabbá vált történet árnyalása. Ezen kívül sikerült megadni az alaphangot az évad célkitűzéséhez.

Dr. Bishop ismét kulcsszereplő, ahogy eddig is. Az ő elméjében van elrejtve a kulcs a megfigyelők legyőzéséhez, ám a leleményes professzor ebből semmire sem emlékszik. Kézenfekvő megoldás az utolsó szalmaszálba kapaszkodás, vagyis átkutatni Walter harvardi laborját, hátha találnak valami jegyzetet vagy bármit.

Ha belegondolunk az epizód történetébe, be kell látnunk, hogy elég butácska, néhol logikátlan és sok helyen bele lehetne kötni.

A borostyánozott laborban hőseink rálelnek Bishop doki videokamerájára, amely akár a megoldás kulcsa is lehet, kérdés, hogy ki tudják-e bányászni a sziklaszilárd anyagból. Itt azért zárójelben megjegyzem, hogy a Földet leigázó kalaposok fejében ez nem fordult meg 20 év alatt. Á, minek is olyan ember cuccai között vájkálni, aki a legnagyobb veszélyt jelentheti rájuk.

A cél tehát adott, ki kell szedni a kamerát a dzsuvából. Ám mégsem ez vonal dominál a részben, hanem morális kérdések. Feltűnik a színen egy lojalista katona, aki nincs épp a legnagyobb barátságban az ellenállókkal. Etta nem is problémázik sokat, ha a férfi kínzásáról van szó némi plusz infóért. Oliviának ez persze nagyon nem tetszik, de mégis egy lépés távolságból szemléli az eseményeket. A néző sem tudja eldönteni, hogy higgyen-e az egyébként nagyon meggyőző katonának, vagy támaszkodjon arra, amit Etta mutat nekünk a megváltozott világról.

Az egész kimenetele kissé meglepő módon az lett, hogy a világ nem velejéig romlott, bármi megváltoztatható és igen is van miért harcolni.

A kamera mentés végül jól sikerül, a felvételből pedig kiderül, hogy van még néhány hasonló videofelvevő, amelyek együttes megtekintése vázolja fel a tervet, amely végleg megsemmisíti a kalaposokat. Szóval úgy tűnik ez lesz az évad első felének mozgatórugója.

Összességében egy kevésbé izgalmas, de annál fontosabb részt kaptunk, ahol fontos szerep jutott a morális kérdéseknek, emellett lefektette a következő néhány epizód irányvonalát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről