Fringe 3x10 - The Firefly

Hosszú idő után jelentkezett új résszel a Fringe, immáron a pénteki halálnapon. Nagyon kérdéses a sorozat jövője, a gyenge nézettség miatt pakolta át a csatorna péntekre, ahol csak úgy tud életben maradni, ha nem veszít még több nézőt. Ettől függetlenül a széria egyáltalán nem nevezhető rossznak, nekem személy szerint az egyik nagy kedvencem, pontosan azért, mert mindig tud húzni valami váratlant, amivel elkápráztat.

Tovább...

A hosszú szünet nem szeghette kedvét a rajongóknak, örülhettünk, hogy egy zseniális epizódot kaptunk nem akármilyen vendégszereplővel.

Christopher Lloyd neve egy évtizede még nagyon jól csengett, az idősebb színész még ma is tud kiváló alakítást nyújtani. Ugye a férfit leginkább a Vissza a jövőbe filmekből ismerhetjük. Lloyd hozzátette a maga kis részét ahhoz, hogy tovább emelkedjen a folytatás színvonala.

Az események mégis Dr. Bishop és (majdnem) édes fia körül zajlottak. A hónapokkal ezelőtti promóból kiderült, hogy ismét feltűnnek a kopasz megfigyelők, akik mindig képesek megbolygatni az állóvizet.

Most is így történt, az egyikük beindított egy eseménysorozatot, ha úgy vesszük egy tesztet, amely Dr. Bishop döntéseit volt hivatott feltérképezni. A legjobb, hogy mindez csak a végén derült ki, a közbenső jelenetekben végig feszült hangulat uralkodott, miközben fogalmunk sem volt, hogy mi fog következni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy alig haladt előre a történet, inkább amolyan kedvcsináló volt ez a rész. Okos húzás, mert nem lőttek le túl sokat a fő eseményekből, mégis megízlelhette bárki, aki újonnan csatlakozott a sorozathoz a péntek miatt.

John Noble színészi képességeit nem lehet eleget dicsérni, engem szó szerint lenyűgöz, ahogy hozza Walter Bishop karakterét. Most sem kellett csalódnunk.

Olivia és Peter kapcsolatán is elgondolkodtam kicsit, főleg azon, hogy mennyire nyerő ötlet belevinni egy ilyen romantikus szálat. Aztán arra jöttem rá, hogy egyáltalán nem tolakodóak ezek a jelenetek, nincs bennük semmi erőltetettség, szépen beleilleszkednek a sorozat mondanivalójába.

Összességében egy vérbeli Fringe résszel nyitott a 2011-es évad, végig feszült hangulat uralkodott, jó volt látni Christopher Lloyd-ot, aki tovább emelte a színvonalat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről