Supernatural 5x01 - Sympathy for the Devil

 

Végre itt van! Megérkezett, felszínre tört.

Na nem az ördögről beszélek vagy mégis? Tudjátok mit? Spoilerekkel fűszerezve a tovább mögött folytatom.

Tovább...

A Supernatural visszatért a képernyőkre a rajongók hatalmas örömére. Köztük vagyok én is, imádom a sorozatot ezért előre elnézést kérek, ha túl elfogult lennék.

Pont ott kapcsolódhattunk bele a történetbe, ahol félbe hagytuk még nyár elején. Nagy fény, jön a gonosz. Persze Sam-et és Dean-t rögtön elteleportálta „valami” a közelből, de nem elég messze. Azért sejthető, hogy ki volt... Isten? Esetleg más valaki? Egész biztos foglalkoznak még ezzel a dologgal.

Új évad, új problémakör. A világvége. Nagyon bájos. Ahogy azt már megszokhattuk, most sem maradtak el a nagy testvéri párbeszédek, hogy ki mennyire hibás, mennyire hülye, nincs semmi gond, majd megoldjuk, stb, stb. Ezen kívül találkozhattunk „nagy” visszatérőkkel is.
Feltűnt a színen Meg, akit ugye még az első évadból ismerhetünk, most más színész alakítja, de mi elhisszük, hogy ő az. Chuck, Bobby, Castiel, Zakariás. Ő is feltűntek a szezonkezdő epizódban, amely pont olyan volt, mint amilyet elképzeltem. Nagyon szépen tartja magát a sorozat évről évre. Mondhatnám azt is, hogy folyamatosan fejlődik, mindig hoz valami váratlant.

Elég gyorsan előkerült az 5. felvonás gonosza is, Lucifer, aki megkörnyékezte emberi porhüvelyét. Mark Pellegrino alakítása kifejezetten tetszetős volt, jól játszotta a mély fájdalmat. Sor került magára a megszállásra is, amelyhez ugyebár az adott illető beleegyezése szükséges. Lucifer ezt meg is kapta a Mark Pellegrino által alakított Nick-től. Ja, ha már megszállás, akkor elmondanám, hogy meglepő volt Bobby démoni megszállása. Nem gondoltam rá, de ötletes húzás volt.

Az angyalok is érdekes információkat szolgáltattak Dean jövőbeli szerepével kapcsolatban. Majd kiderül mi lesz belőle.

Összességében egy nagyszerű évadkezdő epizódot láthattunk. Csak remélni tudom, hogy a lendület megmarad majd a többi részre is. Az pedig, hogy lesz-e jövőre is Supernatural még a jövő zenéje, nagyon sok múlik a nézettségen.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről