Supernatural 10x01 - Black

Valahogy a Supernatural (Odaát) sosem arról volt híres, hogy lélegzetelállító bevezető részel nyitná az aktuális szezont. Az igaz, hogy évadzáróban alkotott már maradandót, de a nyitányok valahogy sosem akarnak összejönni. Aki követi a sorozatot az jól tudhatja, hogy milyen drámai esemény következett be az előző etap végén, és mire számíthatunk a mostaniban. Ja, és az, hogy ez már a 10. évad azért nem semmi.

Aki olvassa a lapot biztos lejött már neki, hogy nekem ez az egyik kedvenc sorozatom. Minden hibája és butasága ellenére nagyon szeretem, de ez a mostani évadnyitó nem ütött túlságosan.

A lényeg, hogy Dean démon lett, ezáltal eddig nem ismert körökben mozog hősünk és kicsit hirtelen haragúbbnak, de gyakorlatilag más változást nem tapasztalhatunk. Azért ennél többet vártam volna.

A rajongók azzal spekuláltak mindenhol, hogy az évadzáróban látott démonosodás úgysem tart majd sokáig. A tesók egykettőre lerendezik a dolgot és minden mehet a jól megszokott kerékvágásban. A készítők pedig szerintem úgy gondolkoznak, hogy egy darabig még fenn kívánják tartani ezt az állapotot csak hogy ne érhesse szó a ház elejét.

Látok benne fantáziát, ha e köré építik fel ezt a szezont, de azért kockázatot is rejt magában rendesen, hiszen akkor a jól megszokott és remekül működő kémiáját bontják meg a sorozatnak. Vajon a nézők tényleg azt akarják látni, hogy a tesók kvázi ellentétes oldalon állnak? Nem vagyok benne biztos. De az is bőven igaz, hogy ezt a démonizálódást ne csinálják már vissza hipp-hopp. Szóval fel van adva a lecke az íróknak.

Az évadkezdés nem volt valami dinamikus vagy előremutató. Nem kaptunk semmi érdekes szálat, nem aggódtam egy percig sem senkiért. Még a fivérek nagy találkozását is elnapolták. Szóval nem volt itt semmi extra. Nem egy nézőcsalogató epizód volt, a kaszát lengető nézőket pedig kötve hiszem, hogy ez a 40 perc fogja meggyőzni a maradásról.

Én mindenesetre továbbra is nagy becsben tartom a sorozatot és szeretném még nézni vagy 100 évig. Meglátjuk.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről