FlashForward 1x08 - Playing Cards with Coyote

Kezdjük azzal, hogy sok negatív kritikát olvastam itt-ott erről a részről. Vannak olyanok is, akik konkrétan emiatt kaszálták el a sorozatot, soha többé nem nézik. Ez nevetséges.

Egy teljesen átlagos epizód volt, kevés izgalommal és meglepetéssel, de mégis haladt előre a cselekmény és a végén ugyancsak megkérdezhettük magunktól, hogy mi a … van itt?

Látszik, hogy jól fel van építve az egész, hiszen regényből készült. Nem útközben találják ki a készítők a dolgokat. Nagyon bízom a sorozatban, mert az egyik kedvencem. Csak sajnos rossz látni, hogy egyesek egy közepesebb rész után már dobják az egészet.

Tovább...

Az előző rész végi nagy pillanat a figyelem középpontjába került, minden média foglalkozott a kérdéssel, hogy megváltoztatható a jövő.

Úgy középtájt érdekes elképzelésem támadt, ami jó nagy baromságnak tűnik, de azért megosztom veletek. Mintha olyasmi történne, hogy vagy meghalsz vagy mindenképp bekövetkezik az amit láttál. Bár tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Hagyjuk is ezt.

Nekem külön öröm, hogy a jövő nincs kőbe vésve, épp ezért bármi megtörténhet. Ugyanúgy aggódhatunk kedvenc karaktereinkért, mintha nem is láttuk volna őket 5 hónappal később.

Az egyik történetszálon Mark és az ügyosztály nyomozást kezdtek 2 férfi ellen. Egy nő mobiltelefonja segítségével filmezte le őket, miközben meggyilkolnak egy embert. Az egyik férfi karján 3 csillagot ábrázoló tetoválás volt kivehető. Nem csoda, hogy Mark rögtön rá is cuppant az ügyre.

A másik sztoriban Aaron és Tracy életének lehettünk szemtanúi. A lány elmesélte, hogy Afganisztánban a saját katonatársai támadták meg a járművüket. 2 évet azzal töltött, hogy (fél lábbal) menekült üldözői elől. Aaron megígérte lányának, hogy nem árulja el senkinek, hogy életben van. Szavát megszegte, mivel elmesélte az igazat Mark-nak. Bár nem hiszem, hogy ebből olyan óriási tragédia fog származni.

Simon és Lloyd Simcoe hatalmas pókercsatát vívtak egymással. A tét: „elmondjuk-e a nyilvánosságnak, hogy mi okoztuk az ájulásokat?”
A rész ezen jelenetei valóban elég gyengék voltak.

Egy csapda segítségével sikerült előcsalogatniuk a FBI ügynökeinek a tetoválásos férfit. A találkozás Mark és az imént említett úriember közt nem volt súrlódásmentes. Főhősünk ugyanis előbb lőtt és még utána sem kérdezett. Valahol érthető is, hiszen így próbálta megakadályozni saját jövője beteljesülését.

Az már más kérdés, hogy az epizód végén nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a tetkós fickók elég sokan vannak. Az utolsó képsorokat nem árulom el. Akit érdekel, tekintse meg. Főként azért nem szeretnék beszélni róla, mert én se nagyon tudom még hova tenni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről