FlashForward 1x05 - Gimme Some Truth

Nem volt egy világmegváltó rész, nekem mégis tetszett. Ami viszont meglepő és szokatlan, hogy nem volt az epizód végén nagy WTF momentum. Kár érte, mivel szinte már védjegyévé vált a sorozatnak.

Ha még nem mondtam volna: szerény meglátásom, hogy az egyik legjobb újonc a FlashForward, sőt a globális „sorozat-piacon” majdnem ez szórakoztat a legjobban. A történet csillagos ötös, a találás úgyszintén, a karakterek kimunkáltak.

Kicsit elkalandoztam, de a tovább mögött folytatom az 5. rész beszámolóját.

Tovább egyenesen az ovális irodába...

Azért kezdtem úgy, hogy nem volt világmegváltó a rész, mivel nem nagyon jutottunk előrébb a fő irányvonalon. Csak pici adalékot kaptunk, amiken az arra hajlamosak törhetik a buksijukat a következő részig, vagy még tovább.

A főszereplőink apró kiruccanást tettek Washingtonba, hogy a finanszírozásért felelős bizottságnak bemutassák magukat és pénzt kapjanak a Mozaik Kollektíva hivatalos létrehozására és a nyomozás elkezdésére. Amint az várhatóm, nem ment minden tisztán és olajozottan. Ezekben a körökben olyan emberek mozognak, akik befolyásosak és nagyon rossz ötlet ujjat húzni velük.

Maga a meghallgatás kész csőd volt, szegény Mark-ból tiszta hülyét csinált a bizottság elnökasszonya, aki nem mellesleg Stanford Wedeck egyik régi ismerőse. Gyűlölik egymást. Ez meg is alapozta az egész szituációt.

Szerencsés módon a főnök előhúzott egy kis csekélységet a kalapból. Sarokba szorította az Egyesül Államok elnökét egy fotóval, amin egy nővel vidámkodik, aki nem a felesége. Gyerek is lett a dologból, de ez most mellékes. Az viszont nem, hogy Wedeck-nek sikerült kicsalnia a finanszírozási alapot a Mozaik projekt elindításához. Az viszont nem szép dolog, hogy az elnök bácsi pár kínait küldött a csapat után szemét feltakarítási szándékkal. Ők húzták a rövidebbet.

A párhuzamos történetszál főszereplője Janis Hawk volt, akiről megtudhattunk egy-két dolgot. Nem nagyon mennék bele a részletekbe, mert nem tartozik a tárgyhoz, kissé unalmasak is voltak ezek a jelenetek és hosszabb távon nem tartom valószínűnek, hogy túl sok jelentőségűek lennének. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy Janis-t egy támadó komolyan megsebesítette. Konkrétan épp elvérezni készül az utca közepén. Mellesleg ezzel is lett vége ez epizódnak.

Még nem beszéltem a pici adalékról, amit a fő irányvonalhoz kaptunk. A szomáliai légi felvételeken – ahol a varjak haltak meg évekkel ezelőtt – találtak nyomozóink valami érdekeset. Valamilyen elektromos árammal működő berendezést építettek fel a semmi közepére. Ez különös, főleg egy olyan országban, ahol akkora a szegénység, hogy a közművesítés is csak az elit helyeken van megoldva.

See you next time.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről