FlashForward 1x11-12 - Revelation Zero

Hosszú időt felölelő csend tört meg azzal, hogy új FlashForward epizódot sugárzott az ABC. A rajongóknak (köztük nekem is) hiányzott a széria és ilyenkor senki sem gondol arra, hogy milyen veszélyben is van a sorozat, hiszen korántsem biztos, hogy lesz második évad, bár erre több megoldási lehetőség is kínálkozik, de ebbe most ne menjünk bele.
Lássuk inkább mi történt ebben a dupla visszatérőben.

Tovább...

Az dicséretes, hogy a csatorna mindent megtesz a nézettség növelésének érdekében, hiszen az új rész előtt egy nappal leadott egy speciel epizódot, amely összegezte az eddig történteket. Ezzel lehetőséget adva, hogy olyanok is bekapcsolódjanak a történésekbe, akik eddig nem követték a sorozatot.

Csak egy mondatot az összefoglalóról. Tényleg jól belesűrítettek minden fontos jelenetet 40 percbe. Érdemes megnézni. Én magam azért „izgultam” végig, mert a hosszú hónapokig tartó csend alatt már teljesen elfelejtettem mindent.

A dupla rész a szokásos ritmust követte. Mondjuk úgy, hogy kiderült egy-két igen fontos dolog. De még mindig sötétben tapogatózunk (szerencsére), hiszen fontos szempont, hogy ne lőjenek le minden érdekességet idő előtt. Csak amennyit muszáj.

Aki emlékszik a pihenő előtti rész fináléjára, az láthatta, hogy Lloyd Simcoe-t elrabolták. A kivitelezésen is látszott, hogy profik keze munkája, akik nem csak fenyegetnek. Az elraboltak szerény listájához rövidesen csatlakozott Lloyd barátja, Simon is. Vallatóik csupán egyetlen kérdésre voltak kíváncsiak.

Benford ügynök szerencsére újra a nap hősévé vált, amikor megmentette a két férfit. Ebben segített neki egy gyógyszer, amelyet azért kapott, hogy tisztábban emlékezzen a kitekintésére. Előkerültek soha nem látott képek és egy telefonbeszélgetés, amelyet Mr. Simcoe-val folytatott és többek között szóba került egy újabb világméretű ájulás lehetősége. Második évad?

Nagyjából ez történt az első részben.

A második már egyértelműen Simon Campos története volt. Itt aztán adtak egy pofont mindenkinek, hiszen megtudhattuk, hogy ez a különc kvantumfizikus nem más, mint a Zéró gyanúsított, aki ébren volt az ájulás időpontjában és egy stadionban vette fel egy kamera. Az ő kitekintése pedig merő hazugság volt.

Simon és az FBI páros táncával folytatódott a rész. Nevezetesen ő állandóan megszökött előlük, Janis viszont hamarabb a nyomára bukkant, mint akárki várta volna. Feltűnt egy érdekes figura, akit csak Teddy bácsinak ismerhettünk meg és köze van az emberrabláshoz. Valójában Simon is részese volt saját és barátja elhurcolásának, de kissé kicsúszott kezei közül a gyeplő.

A mellékszálak
és érdekesek voltak, de nem hoztak túl sok újdonságot. Feltűnt egy férfi, aki az ájulás napján ablakmosóként tevékenykedett és isteni csoda folytán maradt életben. Ezt követően a hit emberévé vált, saját Szentélyt hozott létre, ahol a prédikációit tartja. Bevallom nem tudom hogyan kapcsolódik ez a mellékvágány a főszálhoz, de bizonyosan minden mindennel összefügg és csak az évad végén derül ki az igazság.

Összességében egy elég erős kezdés a 2009/2010-es sorozatidény egyik legjobb újoncától.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről