Dexter 6x02 - Once Upon a Time...

A lassú kezdés lassú folytatást eredményezett. Már évek óta tudjuk, hogy kedvenc sorozatgyilkosunk nem egy kapkodó idegbeteg. A szálak még korántsem értek össze, a lehetséges kapcsolatok is úgy virítanak, mint szürke szamár a ködben. Némi izgalmat mégis csepegtettek, érdekes szituációk fogják váltani egymást az elkövetkező részekben. Nem halad rossz úton a sorozat, hiszen semmi negatív nem történt, de én mégis szeretnék valamivel több drámát, nagyobb változásokat, fordulatosabb történetet.

Aki nem tudná, annyi háttér információt érdemes megemlíteni, hogy a szezon végén lejár a főszereplő, Michael C. Hall szerződése. A tárgyalások még folynak, a színész 24 millió dollárt akar még két évadért, a csatorna 20-at ajánl. Ha belegondolunk elképesztően nagy összegekkel dobálóznak itt. Szinte biztosra vehető, hogy valahol félúton megszületik majd a megállapodás, aminek a rajongók fognak leginkább örülni.

Visszakanyarodva a jelenleg is futó szezonhoz, a vallás egyre inkább meghatározóvá válik. Most egy kicsit más aspektusból közelítettük meg, de a lényeg ugyanaz. Dexter barátunk egy börtönviselt férfi után kutakodott, aki időközben megtért Istenhez, hogy meglelje lelki békéjét. A fehér glória sokszor fekete szarvakat takar. Hősünk is ebben reménykedett. Ha bebizonyosodik, amit gondol akkor a szabályai szerint jár el és hűvösre teheti a fickót.

Eközben az igazi izgalmak Debra körül bontakoztak ki. Egyrészt megtörtént a lánykérés, Quinn a maga módján adta elő a romantikát és teremtett hangulatot ahhoz, hogy alaposan pofára essen. Valahol várható is volt, hogy Deb nemet mond. Ha ez még nem lenne elég olaj a tűzre, a gyilkosságiak új hadnagya nem Batista lett, hanem a médiában hősnek kikiáltott Debre Morgan. Nekem kifejezetten tetszik ez a fordulat, sok érdekes eseményt fog szülni. Az biztos, hogy nem lesz feszültségektől mentes ez az évad.

A szezon vadiúj gonoszai továbbra is rosszban sántikálnak, de vajmi keveset tudunk motivációjukról és végcéljukról. Egyértelműen vallási fanatikusok, akik bárkit képesek lennének feláldozni a hit oltárán.

Összességében egy szokásosnak mondható Dexter epizódot láthattunk, ahol a lassú tempó továbbra is jelen van, de felcsillant a remény, hogy a változások kimozdítják a szériát az állandóságból.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről