FlashForward 1x22 - Future Shock (sorozatzáró)

Nem, nem nem és nem! Nem lehet így vége egy sorozatnak. Amikor azt olvastam, hogy a készítők a kasza után olyan befejezést terveznek, amely lezárja a történetet, akkor marhára nem ezt gondoltam. Mi volt ez? Csak nem az eredeti finálé? Vagy ha nem, akkor az milyen lett volna? Most nagyon haragszok az ABC-re, hiszen ennyire jó (halott) cliffhanger-t, mint amit az utolsó percekben láttunk, a John Doe váratlan befejezése óta nem láttam. Irtó dühös vagyok, hogy nem lesz második évad.

Tovább...

Annyi minden történt.

A lényeg, hogy majdnem mindegyik kitekintés valóra vált, pontosabban a hely adott volt, de a szereplők nem feltétlenül ugyanazokat csinálták. Ez így lehet, hogy kicsit hülyén hangzott, de lényeg, hogy a jövő bizonyos mértékig megváltoztatható de nem minden esetben.

Ezt a választ el is tudom fogadni, tetszett ez a megoldás.

Azt hiszem rögtön rá is térek arra a bizonyos néhány percre. Mark rájött, hogy mikor lesz a következő világméretű ájulás. Még azon a napon, 22:14-kor. Ez gyakorlatilag negyed órával a látottak utánra tehető. A FBI ügynök még időben értesített mindenkit, kitudódott, hogy újabb jövőbelátás várható. Az országok rapid sebességgel tájékoztatták az embereket, ezért jóval kevesebb életet követelt.

Bevallom őszintén, hogy amikor ott tartottunk, hogy a folyamat elkezdődött, biztosra vettem, hogy Simon és Demetri meg tudják állítani és nem történik semmi. Ez lett volna logikus, ez lett volna tényleges lezárás, ehhez képest mit kaptunk.

Újabb ájulást, további feladványokat és egy hatalmas robbanást. Az FBI iroda a levegőbe repült Mark Benford-dal együtt. És ezek voltak az utolsó másodpercek. Semmi több.

Akárhányan is szidják, gyalázzák a sorozatot, az egyik legjobb évadzárás volt idén. Főleg úgy lett volna az igazi, ha lett volna tétje. De így!

Kivételesen még a mellékszálak is eltaláltak. Főleg Bryce és Keiko nagy találkozása. Bár ők ketten nem voltak mozgatórugói a sorozatnak, a végső összeborulás azért jól esett. Ja, ha már itt tartunk. A legutóbbi bejegyzésemben tévedtem, hiszen Tracy mégsem halt meg. Aaron is megkapta a maga kis jövőképét. A lánya túlélte. Örüljünk ennek is.

Olivia és Lloyd nem bújtak ágyba, de a körülmények hasonlóak lettek végül. Janis is azt kapta, amit látott egyetlen apróságot leszámítva. A születendő gyermeke nem lány, hanem kisfiú lesz.

Mark Benford pedig élethalál harcot vívott az FBI irodába betörő támadókkal, miközben az épületbe telepített bombák rendületlenül számoltak vissza. Mikor már csak másodpercek voltak vissza, Mark rohant, mint akit puskából lőttek ki, de mielőtt elért volna a sokadik emeleti ablakhoz (valószínűleg ugrani akart) az egész emelet a levegőbe repült. Ő pedig... Talán sosem tudjuk meg.

Így ért hát véget ez a remek sorozat. Nagyon nagy kár érte, mert bárki bármit mond, szerintem az egyik legjobb sorozat volt az idei esztendőben.

Szigonynak köszönjük az egész éves áldozatos munkát és a remek feliratokat.

0

Teljesen egyetértek a cikk

Teljesen egyetértek a cikk írójával. Én is mérhetetlenül sajnálom...

Még, hogy elvarrják a

Még, hogy elvarrják a szálakat? Hát ez nem jött be. Nagyon nagy kár érte! Remek sorozat volt, remek ÉVADZÁRÓVAL! De, hogy ez legyen a sorozatzáró (már pedig ez), azt egyszerűen nem tudom elhinni, elfogadni. Szigonynak köszönjük a munkát, neked pedig az írásokat!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről