Supernatural 7x23 - Survival of the Fittest (évadzáró)

Így a szezon vége felé lehetett néhány hírt olvasni a sorozat háza tájáról. Ezekből megtudtuk, hogy új showrunnert kap a sorozat, ami egyben magában hordozza, hogy lesz 8. évad. A mostanival még a legnagyobb rajongók is bajban lehetnek, mert koránt sem kapunk olyan lélegzetvételű alkotást, mint ami a korábbi éveket jellemezte. A finálé vége enyhített egy kicsit ezen az érzésen, kérdés mit hoznak ki az alkotók ebből a felállásból.

Először is kaptunk egy új főellenségeket, akikből Castiel nem keveset szabadított a világra. A leviatánok egészen más körökben mozognak, mint a megszokott szörnyek. Ez volt a szép megfogalmazás. Az igazság az, hogy teljesen logikátlanul viselkedtek megcélozva ezzel olyan magasságokat, ahol ez a sorozat már nem érzi jól magát. Sokszor olyan érzésem volt, mintha nem is Supernaturalt néznék. Egyszerűen ezek az öltönyben bájolgó idióták teljesen idegenek az eddigiekhez képest, ami nem lenne baj, de nagyon nem illeszkednek a széria hangulatába.

Nagy baklövésnek gondolom azt, amit Bobbyval tettek a készítők. Azon túl, hogy egy kiváló karaktert nyírtak ki még rá is tettek egy lapáttal, hogy visszahozták néhány részre. Egy teljesen új megvilágításba helyezték, ami semmit se javított a helyzeten. Ráadásul értelmetlen volt a szellemként való visszatérése is, mivel nem volt semmi hatása. A fináléban való viselkedése nagyszerűen példázza az elhangzottakat.

Aztán ott van nekünk Castiel, aki ismét visszatért halottaiból és megváltozott. A régi szerethető Cass eltűnt a mélyben, ki tudja látjuk-e még valaha. A karakterek egész egyszerűen kifordult önmagából. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az ő változása némileg elfogadható és szórakoztató. Túl erős volt egy angyal, nem lehetett mást kezdeni vele.

A legfőbb gonosztevő, minden leviatán királya sem nyerte el a tetszésem. A leviatánok nagy terve szintén elég ügyefogyott és hasfogós röhögésre sarkallja azt, aki befogadó. Súlytalan és idegen az egész úgy, ahogy van.

A végén várható módon Crowley inkább a Winchestereknek kedvezett és a maga módján segített kicsinálni Dicket. Amúgy az is elég furán vette ki magát, hogy a mindenki által rettegett leviatánok feje csak úgy hull a porba egy „védtelen” démoncsaj keze által.

A szezonzáró képsorok sokat javítottak az összképen. A purgatóriumba kerülő Cass és Dean éppolyan érdekes, mint az egyedül maradt Sam a Földön. Mondjuk eléggé várható, hogy nem sokáig tart majd ez az állapot, de mindenképpen olyan lehetőség kínálkozott az új showrunner előtt, amit kár lenne kihagyni.

Összességében a leggyengébb évadon vagyunk túl sok elhibázott momentummal és átgondolatlan cselekedetekkel. Reméljük a vérfrissítés jót tesz majd a sorozattal és az új nagyfőnök képes lesz visszacsempészni azokat az apró finomságokat amelyek miatt szeretjük a Supernaturalt.

Minden sorozatkedvelő nevében köszönjük az egész éven át tartó kiváló munkát és a gyorsan elkészült feliratokat deino és falatka2003 fordítóknak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről