2 Broke Girls 1x23-24 – And Martha Stewart Have a Ball: Pt.1-2 (Évadzáró)

Legutóbbi jelentkezésemkor elég szomorkás képet vázoltam a szériáról és azt kell mondjam, a véleményem nem változott. A dupla évadzáró sem váltotta meg a világot, pont ugyanolyan volt, mint az utóbbi epizódok. Igen lapos és szürke, pedig bele lehetett volna préselni pár apróságot ebbe a közel ¾-ed órába.

Jelenleg úgy állok a szériához, hogy semmi kedvem a folytatásához, már nem akarom nézni. Kiveszett belőle az a humor és frissesség, ami eleinte jellemezte. Már nem ugyanaz a széria, mint aminek indult, akkor sem, ha igazából a változása szemmel nem látható. Ezek csupán apró nüanszok, a sorozat atmoszférájában bekövetkezett piciny eltérések.
Na, meg a beszürkülés, avagy a (meg)szokás nagy úr!

A dupla adag évadzárás igazából elég langyos lett, ennek oka, hogy a készítők nem erőltették meg magukat. Nem fejezték be úgy az évadot, hogy az egyszeri néző a folytatásért esedezzen, pontosabban: Ha életemben először látnék 2 Broke Girls-t és ez a két epizód lenne az, hát nem biztos, hogy rákattannék a sorozatra.

Az évadzárás lényege ugyanis az volt, hogy Caroline meghívást kapott a Metropolitan Múzeum éves gálaestjére, ahogy azt eddig minden évben. Idén annyi a különbség, hogy most csóróként, illetve nem kívánt személyként, páriaként megy el. Apja miatt így is számos alkalommal bántották már, most is csak a cukrász üzletük érdekében és Max nyomására mennek. Főleg azért, hogy találkozzanak a nagy parti szervezővel, Martha Stewarttal, akinek szeretnék bemutatni a kis cukrászdájuk legjellemzőbb süteményeit.

Ezen túl azonban annyi pozitívumot tudok megemlíteni, hogy ismét előkerült Johnny és Gesztenye, illetve említés szintjén Peach is, aki talán mégis megjelenik még a sorozatban.
Nagyon felemás volt ez az évad, a vége felé már untam, nem vártam az epizódokat, már-már kötelességszerűen néztem meg őket. Az erős és elsöprő kezdés után visszaesett a széria.
Elsősorban humorszintjén, illetve már a helyzetek sem hordoznak magukban potenciált.
Coolidge karaktere, Sophie nem tett jót, engem borzasztóan zavar, szerintem nem válik a sorozat javára, ha benne marad. De legalább is én nem fogom nézni tovább…
Persze nem csak ezért.
Az Oleggel folytatott viszonya is elég erőltetett, ebből a szempontból Johnny visszahozását sem értem, pláne az évadzáróban történtek fényében.

A második évad kezdését lehet, hogy még nem nézem, de az biztos, hogy csak akkor lesz ennek nyoma a Sorozatportálon, ha van miért koptatnom a klaviatúrát…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről