2 Broke Girls – Az évad vége előtt…

Igen, lassan befejeződik a nagysikerű újonc széria első évadja, ami elnyerte a folytatás lehetőségét is, méghozzá igen korán. Ennek oka, hogy újszerű volt, friss és szórakoztató. A két női főszereplő hétről hétre parádézott és volt fantázia az epizódokban. Legutóbbi jelentkezésem alkalmával már megpendítettem, hogy már nem az igazi a színvonal, mintha kezdene beszürkülni az egész.


A 18. epizóddal hagytuk abba, és az akkor tárgyalt epizódokkal kapcsolatban felvetődött, hogy ez a 2 Broke Girls már nem az a 2 Broke Girls, amivel a szezont kezdtük.
A poénok beálltak egy bizonyos kaptafára, ami igazából nem baj, mert ez jellemzi a „Nagy” szériákat is, de azért időnként pár rekeszizom rengetőbb poént be lehetett volna csempészni.
Mert az utóbbi részekben nem nagyon volt ilyen, ami igazán kimozdított volna az átlag húszperces bambulásból. Néha egy-egy fásult vigyor, de semmi több…

Na, nem mondom, a sorozat továbbra is a bejárt ösvényen halad – pár apróságtól eltekintve –
a poénok is legtöbbször Max és Caroline különbözőségein alapulnak.
A gond az, hogy megszokottá vált. Megszoktam ezeket, már nem azt váltják ki belőlem, amit korábban. Újdonság volt, de minden új dolog egy idő után beszürkül és szokványossá válik.
A készítők feladata lenne, folyamatosan frissen tartani a produkciót.
Azt hiszem, ezt nem sikerült véghezvinniük, megrekedtek.

Újdonságnak nevezhetjük ugyan Sophie (Jennifer Coolidge) karakterét, de – és ez persze relatív – elképesztően irritáló és unszimpatikus. Arról nem beszélve, hogy túlságosan előtérben van a többi mellékszereplőhöz képest. Coolidge végig ripacskodja a jeleneteit.
A többi szereplő abszolút háttérben van, egyedül Oleg (Johnathan Kite) az, aki még állja a sarat, de ő is azért mert kialakult közte és Sophie között egy se veled, se nélküled bizarr, szex alapú viszony.
Egyébként ez a köztük fennálló fura kapcsolat is kezdett nagyon unalmas lenni.

Ezen túl egyetlen főbb szál van a szériában, ez pedig az, ami mindig is volt:
A lányok cukrászüzlete, ami egyre inkább kezd beindulni, határozottan alakulgatnak a dolgaik.
A csóróságon való poénkodás folyton napirenden van, erre képesek alapozni egész epizódokat, mint amilyen a 19.-dik vagy a 20.-dik volt, mely utóbbiban elmennek kísérleti gyógyszert tesztelni, hogy legyen elég pénzük kifizetni Caroline apjának ügyvédjét, aki ellátja a lány képviseletét az apja perében.
Aztán persze akadnak elég érdektelen témájú epizódok is, mint amilyen a 21.-dik, amiben a fő vonal a két lány táskája közötti különbség, avagy mekkora bennük a rend…
Mondjuk legalább ebből kibírtak hozni egy igazán ütős és emlékezetes poént:

„- Ki lehet az?
- A CNN. Lehet, hogy megtalálták a 34. chilei bányászt a táskádban.”

A baj csak az, hogy négy epizód alatt ez volt az egyetlen igazán jól elsütött poén. És itt most nem arról van szó, hogy a fordítás nem tudja visszaadni a poénokat – ez egyébként is nehéz, sokszor lehetetlen munka – hanem egyszerűen gyengék a poénok.
Dennings továbbra is lubickol a szabad szájú Max szerepében és Behrs is egyre jobb lesz.
Ketten még sokáig elvihetik a hátukon a sorozatot. Kb. a második évad végéig, mert ha minden így marad, ahogy, akkor én nem hiszem, hogy a harmadik évaddal tartok. Jelenleg is úgy állok, hogy megnézem az évadzáró duplát és majd kiérlelem magamban, hogy akarom-e folytatni, mert ez már nem az az energikus széria, amit megkedveltem.
A mostani adagban is, egy kivételtől eltekintve (20), közönséges részeket láthattunk és igazából az egyedüli pozitívum számomra a 22.-dik epizódban ismételten feltűnő Peach (Brooke Lyons) volt, aki üde színfolt volt.
Én örültem a szereplésének, ennek ellenére olyan fordulat állt elő, mely miatt lehet, hogy nem lesz látható többé a sorozatban.
A dupla évadzárón sok áll vagy bukik. Elsősorban az, hogy áldozok-e időt a szériára a továbbiakban, avagy sem.
Viszont amennyiben ez így marad, nem sok jót jósolok a 2 Broke Girls-nek.
Ja, és a lényeget majd elfelejtettem:

A jelenlegi tőke: 675$.

Amiből jól látszik – ahogy a széria sem haladt sehová, úgy a lányok anyagi helyzete sem javult jelentősen.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről