Így ért véget a Doktor House

8 éve indult világ körüli útjára a FOX sorozata, amely azonnal belopta magát a nagyközönség szívébe. A csatorna most mégis úgy határozott, hogy nem kér többet a gátlástalanul bunkó doki kalandjaiból. Szerencsére a készítők idejében megtudták mindezt és volt lehetőségük méltóképpen lezárni az eposzt.

Nem voltam soha túl nagy rajongója a sorozatnak. Több alkalommal is kijelentettem, hogy köszönöm nem kérek többet ebből. Az évadok többsége elképesztően monoton volt és mindegyik epizód az előző klónja volt. Az írók képtelenek voltak elegáns és felfrissült történetet kreálni hétről hétre. Még úgy talán rendben is van a dolog ha az ember rendszeresen követi a történéseket, de ha darálva nézem pár rész után az agyvérzés kerülget.

A legdühítőbb az egész ötlettelenségben, hogy szinte mindegyik évadban talán féltávon és a finálé környékén az arcunkba vágtak olyan részeket, amelyek elképesztően jóra sikeredtek. Voltak nagyon nagy húzásaik az a készítőknek, amelyek rendszeresen be is találtak. A legfájóbb szomorúság, hogy minden csoda három napig tartott. Minden egyes nagy változást óriási visszalépés követett és maximum két epizóddal később visszazökkentünk a jól megszokott kerékvágásba.

A 8 év alatt kaptunk sok meghatározó szereplőt. Nagy távozók is voltak akik nélkül már nem volt minden ugyanolyan. Szerencsére mindig jöttek mások, akik szinte el tudták feledtetni a régieket. Talán ez azért is van, mert minden szereplőnek ugyanolyan a jelleme és az észjárása. Ez a másik, amit sosem szerettem.

Még a 8. évadra is maradt puskapor a levegőben. Voltak nagyon kimagasló részek, amelyeket tökéletesen megkomponáltak. A finálé is ezek közé tartozik, nagyon szép és méltó módon búcsúzott a sorozat minden hibája ellenére.

Azért különleges érzés megnézni valaminek a záró epizódját, mert ott aztán tényleg bármi történhet. Nem lehet előre megjósolni, hogy a készítők milyen véget választanak. Akár kedvencünk halálával is záródhat a nagy kaland. Pontosan ezt akarták elhitetni velünk. Visszatértek a régi szereplők néhány pillanat idejére. Lényegében ezeket a szerepeltetéseket is nagyon jól oldottál meg.

A finálé lendülete és atmoszférája a legjobb részekét idézte, átitatva az egész sorozat lényegével.

Összességében egy nagyszerű zárását láthattuk ennek a különleges sorozatnak. Ha az írók jobban megerőltetik magukat a kevésbé fajsúlyos részeknél is, sokkal jobb széria lehetett volna.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről