Supernatural 8x23 - Sacrifice (évadzáró)

Hát igen, ez valami mocskos jó volt. Talán az eddigi legjobb évadzárót láthattuk, pedig kaptunk már ilyenből jó párat. A történet, a hangulat, a látvány, a kivitelezés és persze a színészek is fantasztikusak voltak. Az a furcsa, hogy a szinte tökéletes finálé után nincs olyan érzésem, hogy hű de várom már az őszt. Egyszerűen belefeledkezek a látottakba és nem érdekel, hogy sikerült-e elcseszni a következő szezont, szimplán örülök, hogy ez jól sikerült.

Kicsit felemás évadon vagyunk túl. Azt még a leghabzóbb szájú rajongók (én is ilyen vagyok) elismerhetik, hogy a sorozat régen nincs már a csúcspontján. A zseniális 5. évad óta valami megváltozott. A showrunner váltások tetézték a bajt, hiszen ahány ember annyi szemléletmód. Úgy tűnik, hogy a széria most jó kezekben van.

Szóval az évad maga elég kétarcú. Az első fele agyzsibbasztós jelenetekkel voltak tele. Csak fogtam a fejem néhol, hogy mennyire nem illik az adott megvalósítás a sorozat szemléletmódjába. Aztán valami megváltozott azon a ponton, amikor belekeverték a sztoriba az egyetemeseket és elindultak a próbák. Onnantól mindennek súlya lett és összeállt egy szép kerek egésszé.

A finálé pedig feldobta a koronát az i-re. Sam és Crowley jelenetei zseniálisak voltak. A képi megvalósítás csillagos ötös lett, ahogy a mindig gyengébben muzsikáló Jared Padalecki játéka.

A záró jelenet előtti testvéri párbeszédbe beleborzongtam, még meg is könnyeztem egy kicsit, annyira átjött így képernyőn keresztül. Dean és Sam egyformán maradandót alkottak, hatalmas volt őket ennyi érzelemmel látni.

Crowley szintén megmutatta egy egészen új arcát, ami sok esetben komikusan festett volna, de a körítés annyira magával ragadott, hogy ezt is tökéletesnek éltem meg.

A nagy csavar pedig marha érdekes következő szezont tartogat számunkra. Az nem egyértelmű számomra, hogy az angyalok elvesztették-e angyali erejüket vagy csak szimplán a földre száműztettek. Ha Lucifer példájából indulunk ki, akkor valószínűleg megmaradtak önmaguknak.

A finálé egyetlen nevesebb halottja Naomi, aki végig kicsit súlytalan volt, annyira nem is fog hiányozni. Bár az utolsó monológja neki is kimagasló volt.

Castiel pedig úgy tűnik emberré lett, amely tény segít beilleszteni őt a történetbe jövőre. Ő ugye állandó szereplő lesz.

A záró jelenet szintén fantasztikus volt. A hideg is kirázott a zuhanó angyalok láttán.

Összességében egy elképesztően jó évadzárót láttunk, ahol tényleg minden a helyén volt. A főszereplők életük legjobb színészi alakítását hozták. A sztori is rendben volt.

10

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről