Dexter 6x12 - This Is the Way the World Ends (évadzáró)

Álljunk meg egy szóra és értékeljük az elmúlt 11 rész eseményeit. Egy szép nagy ívet írt le a szezon, hiszen a nem túl erős kezdés után bátran kibontakozott a mondanivaló. Kaptunk két nem mindennapi sorozatgyilkost, akik megkeserítették hőseink életét. Aztán jött egy nagy fordulat, ami nagyon jó irányt szabott a sztorinak. Végül elérkeztünk az évadzáróhoz, ami összességében nem mindennapi izgalmakat tartogatott. Néhol kicsit alábbhagyott a lendület, mégis az mondható, hogy egy igen erős évadon vagyunk túl.

Kicsit visszakanyarodnék az előző részhez. Nevezetesen oda, ahol akár a következő szezon új nemezisének születését láthattuk. Louisról van szó, aki asszisztensként dolgozik Masuka mellett és igen aktívan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt. Küld is Dexternek egy üzenetet. A hűtőkocsis gyilkos hagyatékát, a műkezet, amit Louis egy kicsit saját képére formált.

Dexter sikeresen megúszta Travis utolsó eljövetelét. A fiatal apuka alig úszta meg szárazon (?) az incidenst, máris kettős gyilkossághoz hívták. Dex úgy döntött, hogy felhagy Travis kutatásával, hiszen innentől akárhol lehet a férfi. Nincs már mivel megfognia, ő pedig nem olyan buta, hogy leleplezze magát.

A kettős gyilkosság újabb intő jel lehetett volna Morgan uraság életében. Travis rejtekhelye felfedezésre került, ahogyan a fenevadat ábrázoló falfestmény is, aminek történetesen Dexter arca volt. A helyszínen ismét hősünk volt a legfigyelmesebb, aki talált egy vázlatrajzot. Úgy tűnik még közel sincs vége a mókának.

Hátra van még az áldozat. Egy bárány feláldozása a napfogyatkozás pillanatában. Minő balszerencse, hogy Travis nem mást szemelt ki erre a feladatra, mint Harrisont. A tetőpont nem hozott váratlan fordulatot, de annál több izgalmat. Nem tudhattuk, hogy mi következik. Sajna a készítők most sem kegyelmeztek az aktuális gonosznak, aki ismét nejlonba csavarva várta a végső döfést.

És akkor elérkeztünk az évad legnagyobb pillanatához. Debra rájött, hogy tényleg szerelmet érez testvére iránt és elhatározta, hogy tudtára is adja. Az üresen álló templomban aztán megtörtént, amit már évad óta várunk. Debra mindent látott Travis rituális kivégzéséből. Dexter szintén kiszúrta húgát.

Érdekes évadon vagyunk túl. Voltak ugyan hullámvölgyek, de összességében elégedettek lehetünk. Én személy szerint még várom a pillanatot, amikor Dexter igazán nagy bajba keveredik, esetleg valódi dráma történik és nem lesz több mellébeszélés. Szeretném, ha a készítők meglépnék a legmegrázóbb lépéseket is, ahonnan már nincs visszaút.

A magas színvonalú és gyorsan elkészült fordításokért örök hála Qmy kollégának.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről