Stargate Universe 2x01 - Intervention

Az SGU is visszatért közénk a második évaddal, amely új napot talált magának. Péntek (itthon szombat) helyett, keddenként (itthon szerda) lesz látható a sorozat. Az első évad korai gyengélkedése ellenére meg tudott kapaszkodni és a szezon közepétől igazi színvonalas szórakozást nyújtott. A finálé sem sikerült rosszra, érdekes körülményeket teremtettek, amelyekkel kezdetét vehette a második évad, ahol nagyjából azt kaptuk, amit vártunk. A félbehagyott cselekmény nagyszerű folytatását.

Részletek a tovább után...

Tipikus Csillagkapus évadzáró-évadnyitó epizódoknak lehettünk tanúi. Egy kerek, egész történet 3 részre darabolva, közte néhány hónap szünettel. Én végig élveztem a nyitányt, tetszettek a megoldások és a történet lendülete. Még igazi, könnycsalogató drámára is felkészülhettünk. A kiváló képi megjelenítés mellett ismét jó zenéket választottak, kiváló hangulatot teremtve.

A történet szerint a Lucian Szövetség tagjai átvették az irányítást a Destiny felett, amely még egy másfajta galibába is keveredett. Főszereplőinkre a „biztos halál” várt. Itt fejeződött be az évad. A nagy vérengzés persze elmaradt, és igazából senki sem sérült meg.

T.J. történekszála érdekes volt. Ez a vonal volt a titokzatosság és végül a dráma. A fiatal anyukát eltalálta egy golyó és veszélybe került az élete és születendő gyermeke esélyei is egyre fogyatkoztak. Aztán hipp-hopp egy másik helyszínen vagyunk, a hadnagy magához tér egy ágyban, mellette a kisbabája. Aztán régi ismerősöket pillantunk meg. A lényeg, hogy az idegenek mentették meg a szőkeség és picinye életét, de a gyereket meg akarják tartani, de neki vissza kell mennie. A poén csak az, hogy mindeközben T.J. végig eszméletlen volt és egy tapodtat sem mozdult a hajóról. Felmerülhet a nézőben a kérdés, hogy akkor ez most mi volt? A baba meghalt ugyan, de ezzel a megoldással megmenthető. Vagy csupán az élet és halál között lebegő nő álmodta az egészet? Az utolsó képsorok szerint szó sincs káprázatról. Elvégre mégis csak egy sci-fi-ben vagyunk. De tény, hogy az utolsó képsorok könnycsalogatóan jók lettek.

Plusz még némi adalék az idegen beavatkozás kapcsán, hogy Chloe sérülése egyszer csak begyógyult. Pedig ez elég ritka azoknál, akiket meglőnek. Ő viszont egyik pillanatban még el akart vérezni, a másikban már kocogni is tudott. Először picit mosolyogtam ezen, mert elég fantáziátlanul oldottál meg a dolgot, de aztán elfogadtam így, mivel ez újabb kérdéseket vethet fel a jövőben.

Időközben a Lucian Szövetség parancsnoka, Kiva meghalt. Telford viszont megmaradt. Young ezredest és a legénység túlnyomó részét kitették egy lakatlan bolygón. Eközben Rush-ék cseles tervet eszeltek ki az ellenség legyőzésére. Ami végül sikeresen be is vált. A poén, hogy ezzel a megoldással a Szövetség tagjai a hajón maradtak bezárva. Ebből még sok érdekeset ki lehetne hozni.

Jöjjön egy-két negatívum. Amit mindenképpen vártam az új évadtól, az Robert Knepper. Úgy harangozták be, hogy ő lesz majd a Jani a gáton és odavág mindenkinek. A valóságban alig kapott szerepet, volt vagy 5 mondata az egész epizódban. Ez mindenképpen csalódás, mert már az évadnyitóban vártam volna tőle valamit.

Összességében egy nagyon korrekt kezdés. Remélhetőleg hasonló színvonalú folytatással.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről