Stargate Universe 2x09 - Visitation

Nem könnyű összefoglalni a mostani epizódot és az érzéseket, amiket kiváltott. Kezdjük talán azzal, hogy nem voltam elragadtatva a fejleményekkel, de halálra sem untam magam. Azt hiszem tökéletes példája a hosszú évadoknak az a rész. Egyszerűen valamivel ki kell tölteni a szezont és becsúsznak másfajta próbálkozások, amiket vagy megkajálnak a nézők vagy nem. Számomra pont ilyen a tökéletesen közepes epizód.

Tovább...

Kezdjük talán azzal amit a legjobban nehezményezek. Nem kapcsolódik közvetlenül ehhez a 40 perchez és nem értem még, hogy miért volt rá szükség, de Chloe-tól búcsúztak páran. Sőt a fiatal leányzó is fájó búcsút vett azoktól, akiket szeret, pedig azt se tudja senki, hogy mi van vele. Van egy olyan rossz érzésem, hogy az alapvetően drámai részbe azért csempészék bele ezeket a jeleneteket, hogy a hatás átragadjon a nézőre a másik szálról és együtt sirassuk Chloe-t. Értelme nem sok volt és elég rossz húzásnak tartom.

Átnyergelve a mostani etap fő problémájához, elmondható, hogy kellőképpen érdekesre álmodták meg a sztorit, amely végül elég közepessé vált.

Történt ugyanis, hogy a Destiny kilépett a fény feletti sebességből. Itt meg is jegyezném, hogy minden probléma így kezdődik. Szegény legénység jobban járna, ha többé soha nem történne semmi velük, csak szelnék a hipertért és mindenki happy lenne. De nem így történt ma sem.

Aki követte az első évadot még emlékezhet, hogy egyik epizódban egy mesterséges bolygón maradt néhány civil, akik nem kértek többet az űrhajós életből. Na, őket viszontláthattuk. Egyszerre hipp-hopp ott teremtek a Destiny mellett, fedélzeten mindenkivel.

Senki sem értette, hogy egy roncs komppal hogy jöhettek több ezere fényévet. A jármű teljesen újnak tűnt, mintha csak most jött volna ki a gyárból. Érthető módon Young nem fogadta ölelve őket először, hiszen elég lehetetlen szituációba hozták az ezredest. Amúgy sem lehet megbízni manapság senkiben arrafelé.

A dolgok akkor kezdtek rosszra fordulni, mikor a férfiak és nők elkezdtek meghalni. Kissé elnyújtották a magyarázatot, lényeg, hogy mindegyikük meghalt a bolygón és most újra meghalnak ugyanolyan sorrendben és ugyanazon oknál fogva. Magyarul kihűlnek és többé nem ébrednek fel.

Magyarázatot persze nem kaptunk, de elég erősen vetélkedett az idegen beavatkozás vs. Isten. Az nem derült ki számomra, hogy a túlélők vezetője is odaveszett-e, de azt hiszem hamar rá fogunk jönni.

Igazából a fő történet szempontjából teljesen elhanyagolható ez a folytatás. Inkább egy kerek egész történet, némi misztikummal és emberi pillanatokkal. Ha a Chloe-s marhaságot kihagyták volna, az sokat segített volna.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről