Stargate Universe 2x03 - Awakening

Kissé visszafogottabb epizóddal jelentkezett a Stargate Universe ezen a héten. Akár csalódásnak is felfoghatjuk, hiszen az előzetes és a legutóbbi rész záró jelenetei arról árulkodtak, hogy egy izgalmas etappal lesz dolgunk. Nem volt igazán gond a történettel, de mostanában túl nagyra tették az alkotók a mércét és ehhez képest produkáltak most gyengébbet a vártnál.

Tovább...

Pedig egy jó alapanyagot sikerült összegyúrni, adalékként sok-sok misztikummal. Ezt hozta az első néhány perc, ahol vázolták nekünk a szituációt. Aztán sajnos kicsit beleszürkültünk a forgatagba és nem jött a katarzis sem. Sőt, a heti emberi dráma-faktor sem érte el a kívánt hatást. Pedig nem volt rossz.

A Destiny kilépett a fény feletti sebességből és határozottan valamilyen objektum felé tartott. Hamar bebizonyosodott, hogy egy másik ős hajó állt az útjába, ami küllemre teljesen megegyezett vele. A különbség, hogy a másik űrrepülő régebben épült és a csillagkapuk telepítése volt az első számú feladata. A Destiny összekapcsolódott vele, hogy információt cseréljen.

Kíváncsi legénységünk nem tudta megállni, hogy a fedélzetre lépjen. Young ezredes egy felderítő csapatot küldött, hogy vizsgálják át az objektumot. A hajó elég lepukkant állapotban volt, de hamar rá kellett jönni, hogy nincsenek egyedül.

Ekkor tartottunk nagyjából a rész felénél és vártam, hogy jöjjön valami katarzis, de még az idegenek felébredése sem hozta a kívánt hatást. Pedig volt probléma bőséggel, mikor a Destiny energiáját kezdték el szipolyozni át a másikba.

A terv pont az ellenkezője volt, reményt adva a legénységnek, hogy kellő kakaó segítségével képesek lesznek tárcsázni a Földet és hazajutni. Gondolom minden néző tisztában volt azzal, hogy ebből úgysem lesz semmi, ezért sem ütött annyira szíven, amikor nem sikerült.

A helyzetet Dr. Rush oldotta meg a maga módján azzal, hogy elvágta az összeköttetést és útjára bocsájtotta a Destiny-t. A bibi, hogy Telford ezredes a másik hajón maradt. Ki tudja látjuk-e még valaha a férfit. Talán igen, mivel egyrészt az idegeneknek nem voltak gyilkos szándékaik, másrészt a kellő energiával talán a másik űrjármű is használható lesz.

Ami eszembe jutott, hogy a korábbi részekben, mikor a felfedezők összefutottak a korábbi idegen fajjal, egyértelműnek látszott, hogy a kék lények az ős hajót akarják. Akkor hogy a fenébe nem botlottak bele a másikba? Icipici jelentéktelen baki? Lehet.

Összességében egy ígéretes epizód, amelyből nem tudták az alkotók kihozni az összes lehetőséget, amit magában foglalt. Helyenként untam, de még inkább vártam valami kirobbanó fordulatot, ami elmaradt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről