Stargate Universe 2x12 - Twin Destinies

Ha valami hozza hétről hétre a színvonalat, az a Stargate Universe. Most sem kellett csalódnunk, egy jól összerakott és kitalált epizódot láthattunk, ahol a készítők összekötötték a kellemest a hasznossal. Valahogy meg kellett oldaniuk, hogy a hajó újra működőképes legyen. Nem akármilyen sztorit dobtak össze ehhez az egyszerű gondolathoz.

Emlékezhetünk, hogy az előző részben a gigantikus űrhajó óriási károkat szenvedett. A rendszerek már annyira öregek és elhasználtak, hogy csupán idő kérdése, mire darabokra esik. Pajzs és létfenntartó rendszer nélkül nem sokáig lehetne életben maradni a hajón. Nem túl szerencsés, hogy pont ezek kezdik feladni a szolgálatot.

Ekkor jön az az életszerű és logikusnak mondható elhatározás, hogy meg kell kísérelni a lehetetlent. Eli szerint amikor a Destiny feltölti a készleteit egy nap belsejében, akkor lehetőség van tárcsázni a Földet.

Az epizód alapötlete nem is hülyeség, hiszen a készítők minden szükséges körülményt megteremtettek, hogy a legénység ehhez az utolsó szalmaszálhoz forduljon. Már ez sem hangzott rosszul, de ekkor még sehol sem tartottunk.

Dr. Rush már idejekorán aggodalmát fejezte ki, szerinte ez egy öngyilkos küldetés, mivel fogalmuk sincs mi fog történni, ha egy napban aktiválják a csillagkaput. A dolgok akkor vettek nagyon különös fordulatot, amikor szokás szerint a Destiny kilépett a fény feletti sebességből.

Feltűnt egy komp, ami közeledik a hajóhoz, rajta Dr. Rush-sal. A férfi átélte a kísérletet, de valahogy visszajutott a múltba. Így lehetősége támadt szólni a legénységnek, hogy ha megpróbálják az akciót, mindegyikük meghal.

Itt aztán futottuk a szokásos köröket, elcsattant egy-két jó poén. Az egész civódás vége az lett, hogy Young lefújta a próbálkozást.

Ám ekkor még nem volt vége a résznek. Eddig volt a kellemes rész, most jött a hasznos. A napon túlhaladva, meglátták hőseink a jövőből visszatért Destiny-t. A hajó elég ramaty állapotban készült belezuhanni a forró csillagba. Ekkor jött az ötlet, hogy átmennek oda és minden értékes és mozdíthatót áthoznak a másik hajóra.

A dolgok nem mentek fényesen, mert a jövőből jött Rush összekapott Telford ezredessel, aki egy nagyobb áramütés okán életét vesztette. Ezt követően Rush is inkább a halált választotta szeretett hajójával együtt.

Az utolsó 10 perc kivételével ezúttal a dráma helyett az akcióé volt a főszerep, ami nem is baj. Az emberközpontúságot mégis sikerült belecsempészni a részbe, ami tovább növelte a színvonalat. Lényegében a Destiny újra teljes, várhatja az elkövetkező kalandokat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről