Stargate Universe 2x05 - Cloverdale

A mostani epizód Matthew Scott hadnagy köré épült és kifejezetten rosszra sikeredett. Szinte semmi pozitívat nem lehet elmondani róla. A legrosszabb, hogy nem időhúzó jellegűnek szánták, pusztán a történet és a megvalósítás siklott félre. Nem volt semmi hangulata, élvezeti értéke pedig elmaradt a várttól.

Tovább...

Kár, hogy nem volt súlya a történéseknek. Scott hadnagyot megtámadta valami növény egy idegen bolygón. A férfi állapota rosszabbra és rosszabbra fordult. Bejártuk az ilyenkor szokásos tiszteletköröket, várható módon az élősködő semmilyen vegyszerre, savra, gyógyszerre nem reagált. Scott bal karját érte a fertőzés és nyilvánvalóvá vált, hogy ha nem oldják meg a helyzetet, búcsúzhatunk egyik főszereplőnktől.

Pontosabban ez lett volna a cél a nézők irányába, de egy percig se higgyük, hogy a fiatal katona élete valóban veszélyben forgott. A szituáció komoly volt ugyan, de ki számított arra, hogy ott hagyja a fogát? Gondolom senki. Ezért írtam azt, hogy nem volt igazán súlya a drámának.

A legrosszabb az egészben, hogy Scott álomvilágába csöppentünk bele, amiből nagyjából megtudhattuk, hogy milyen lenne a Stargate Universe, ha Everwood-nak hívnánk. Körülbelül viccet csináltak a szereplőkből, de elég komolyan adták elő.

Scott ép esküvőre készült Chloe-val a Földön, de végig úgy érezte, hogy nem önmaga, ez nem a valóság, stb. A közelebbi karakterek személyesítették meg Matt családját. Young volt a papa.

Én végig untam az epizódot, mivel az álomvilágbeli események klisékkel voltak tele. Teljesen kiszámítható volt minden perc, nem hozott semmi váratlant. Még a valóságban történt események sem tudták pótolni a hiányosságokat, mert ott is az ilyenkor szokásos jelenetek zajlottak.

Az idegen növények képi megvalósításáról pedig jobb ha nem is beszélünk. Gyalázatosan néztek ki a földből előbújó csápos izék. A mozgásuk is darabos volt és egy percig sem hittem őket igazinak. Nem is értem, hogy ha valami ilyen mértékben meghaladja a költségvetést, akkor minek erőltetni?

A végi happy end lett némi túlzással, hiszen Chloe vére mentette meg szerelme életét. Csak ugye a lány ellenanyaga idegen beavatkozástól nem mentes, ezért a gerlepárra karantén vár. De legalább mindenki él és virul, még Scott bal karja is megmaradt.

Összességében egy nagy csalódás volt a heti epizód, amely egy hatalmas klisére emlékeztetett. Két frontot zajlottak az események. Egyik rosszabb volt, mint a másik.

0

Minden csillagkapu részt

Minden csillagkapu részt láttam eddig. Ez előző két sorozatot nagyon szerettem. De ez már nem Csillagkapu !Sőt az utolsó két rész után az a véleményem, hogy talán jobb is lenne, ha végig se menne az évad. Kaszálják el most!

wouhn képe

Én nagyon sajnálnám, ha kasza

Én nagyon sajnálnám, ha kasza lenne a vége. Tény, hogy ez a produkció most nem volt túl fényes, de én imádom a sorozatot. Azzal egyet kell értenem, hogy nem sok köze van a klasszikus Csillagkapus szériákhoz.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről