Stargate Universe 2x16 - The Hunt

A mostani etap élvezeti értéke valamelyest javult a legutóbbihoz képest, mégsem tudja megközelíteni saját magát a sorozat mostanában. Érdekes a készítők azon szándéka, hogy több kicsi történetet zsúfolnak egyetlen részbe. Ez jobbára nem sült el túl jól, most kicsit változott a helyzet, mert a különálló szálak jól megfértek egymás mellett.

A nagyobb volumenű történet főszereplője TJ lett, akit egy idegen teremtmény ragadott el abból a nemes okból, hogy majd jót lakmározik a szanitécből. Mondhatni Greer hibájából történt mindez, akit nagyon frusztrált az eset.

Megkezdődött a drámázás, miszerint a veterán tengerészgyalogos a veseműtétje óta nem önmaga. Talán még nem épült fel teljesen és úgy küldték bevetésre, talán megtört benne valami. Lényeg, hogy a megfelelő időpontban habozott lőni, aminek következtében többen is megsérültek.

Varro is főszerepet kapott, hiszen ő és az emberei segítettek az elrabolt hadnagy nyomára bukkanni az erdővel tarkított bolygón. A Lucian szövetség tagjai remek nyomolvasók, ami be is bizonyosodott a terepen. Az élet és az írói találékonyság úgy hozta, hogy csak Varro maradt meg a bagázsból. Greer és ő remek párost alkottak és vakmerőségüket siker koronázta.

A másik szálon Rush tanította móresre az elkanászodott Eli-t, aki fel akarta térképezni a hajó ismeretlen területeit. Egy szobát találtak, ami tele volt sztázis-fülkékkel. Az arrogáns doki meggyőzhetetlen volt, nem akart az eszközökhöz nyúlkálni előzetes tanulmányok nélkül. Dr. Brody mégis megvizsgálta őket a felbujtóval, Eli-jal karöltve. Egy váratlan baleset folytán az egyik kamra éltre kelt és lefagyasztotta Brody-t. Eli mindent megtett, hogy elkerülje az igazságot és próbálta maga megoldani a helyzetet.

Eközben Rush mindenről tudott, de nem szólt semmit, inkább magában kuncogva végignézte a fiú vergődését.

Még némi szerelmi háromszög is bekerült a részbe, de az igazán érdemleges dolgok a bolygón zajlottak.

Összességében nem volt egy túl erős rész, de egész jó szórakozást nyújtott. Sokkal elnézőbb lennék, ha az évad közepén kaptunk volna ilyen epizódokat, de a hajrában ez már kevés.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről