Stargate Universe 2x06 - Trial and Error

A mai rész kicsivel jobban sikerült, mint a legutóbbi, legalábbis hangulatában nagyobbat alkotott. Kár, hogy a történet átment bugyutába és végül semmi súlya nem volt a mondanivalónak. Bár a Young központú epizódokat mindig nagyon szeretem, most mégsem voltam felhőtlenül boldog.

Tovább...

Az előző hét mélypontja számomra a Stargate Universe volt, ami az utóbbi időben már nem muzsikál olyan fényesen. Szó sincs arról, hogy a sorozat lejtmenetbe kapcsolt volna, egyszerűen csak ki kell tölteni az évadot mindenféle random részekkel, még akkor is ha ezek nem ütik meg olykor a mércét. Egész biztos tartogat még varázslatos perceket számunkra a szezon, de akármennyire is rajongó szemmel nézi valaki a sorozatot, objektíven kell látni azt is ha valami rossz.

Többször gondoltam már az aktuális epizódot a hét legjobbjának, legutóbb épp fordítva jött össze. Most valamivel erősebb sztorit kaptunk, de sajnos ismét csalódnunk kellett ahogy közeledett a finálé.

Young ezredes körül forgott minden, felhasználták azt a tényt, hogy a Destiny parancsnoka nincs valami jó lelkiállapotban. Nehéz egy vezetőnek, főleg ilyen sötét órákban. Ezeket a problémákat jól érzékeltették, tetszett amit mondani akartak, csak valahogy nem jól sült el a dolog.

Young megálmodta a jövőt, többször is!

Én meg csak néztem ki a fejemből, hogy na most ezt miért? Eddig nem volt jellemző a markáns katonaemberre, hogy Nostradamusosat akarna játszani. Az álmoknak mindig ugyanaz lett a vége. A hajó felrobbant egy nagyszabású idegen rajtaütés során. Ekkor még nem sejtettük, hogy miért történik mindez, de a jelek arra utaltak, hogy időhurkosat kezdenek játszani velünk az írók. A megoldás jóval egyszerűbb és nevetségesebb.

A Destiny okozta Young látomásait, mivel egy harci szimulációt végzett rajta, hogy megtudja hogy teljesít nyomás alatt. Nem rossz, szóval a hajó játszadozott végig velünk. Azt hiszem ez elég bugyután hangzik. Ami tetézi a dolgot, hogy nem volt semmiféle idegen invázió, nem kellett tartani senkitől, csak az ős űrhajó szórakozott egyet.

Ha már a sztori színvonala nem verdeste az eget, legalább a színészek kitettek magukért. Az alakítások kifejezetten tetszettek, Young-ról is elhittem, hogy lelki válságban van bimbózó alkoholproblémával fűszerezve. Aztán végül minden visszatért „alap állapotba”.

Majd elfelejtettem, hogy Eli beújított egy csajt, nem is akárkit. A Lucian szövetség egyik csinos vöröskéjét, aki szerintem csak játszadozik a sráccal, aki nagyon csúnyán a padlóra fog esni, amikor újdonsült kedvesét egy lázadás élén látja.

Összességében egy közepes epizódot láthattunk, amely gyengéje a történet lett, erőssége a színészi alakítások és a remény, hogy nemsokára kapunk egy igazán ütős részt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről