Stargate Universe 2x19 - Blockade

Már csak egyetlen rész van hátra az évadból és az egész sorozatból. Joggal várhatta az ember, hogy valami igazán nagyot fognak alakítani a készítők és előrukkolnak egy olyan fináléval, ahol mindenki bánni fogja, hogy nem kezdte el nézni hamarabb a sorozatot. Manapság ehhez már hozzátartozik, hogy a zárás ne csak egy részt öleljen fel, mert egy kétszer olyan hosszú történet egy hét szünettel ütősebb tud lenni. Plusz ez szinte hagyomány is a Csillagkapu univerzumban.

Ennek ellenére nem kaptunk olyan történetet, amely közvetlen a fináléhoz kapcsolódna. Bár izgalomból nem volt hiány, jobb lett volna egy dupla zárás.

Szerencsére maga a rész a jobbak közül való, a széria minden szépségével felvértezve. Ismét két szálon futott az eseménysor, amelyek most eléggé összekapcsolódtak és szépen kiegészítették egymást.

A történet szerint a drónok még komolyabb fenyegetést jelentenek, mint eddig. A Destiny energiaforrása kezd apadni, ezért szeretett volna megmártózni egy szép sárgán ragyogó napban. A drónok és az anyahajó lesben álltak, nem engedték feltölteni a készleteket. Több alkalommal is eljátszották mindezt, ami elég nagy problémát jelentett, hiszen a tartalékok vészesen fogyatkoztak.

Szinte sakk matt szituáció alakult ki, mert a nem várt jövevények pontosan tudták hol kell várni a Destiny-t, amely képtelen volt szembeszállni velük. Eli és Rush jöttek rá az ideiglenes megoldásra, amely önmagában is elég rizikós volt, miközben nem is oldotta meg a problémát, csak elodázta.

Egy sokkal erősebb csillagba kívánta belekormányozni a hajót, ahová az magától sosem merészkedne. Elvileg a pajzs miatt a hajótest kibírja a 400 fokos hőséget, de a legénység ropogósra sülne védőruha nélkül. Ezért őket kiteszik egy alkalmas bolygón, feltankolnak és visszamennek értük. Egyszerű terv, de bármilyen apró hiba végzetesnek bizonyulna.

Mindkét fronton akadtak végül meglepetések. A Destiny fedélzetén maradt Dr. Park majdnem ropogós űrhulladékká vált. Nem lehet tudni, hogy a szeme világa menthető-e. Mondjuk sokat már nem nyom a latba, hiszen egyetlen rész van hátra a széria életéből.

A legénység többi tagja egy földszerű bolygóra tévedt, amit a leszármazottaik népesítettek be. Tiszta kisvárosi Amerika (vagy Kanada) érzése támadt az embernek. Kár, hogy a drónok kipusztították a teljes lakosságot és az új jövevényeket se fogadták kitörő lelkesedéssel.

Végül minden jóra fordult, hőseink megoldották a problémákat és folytathatták útjukat a végtelenbe.

Összességében egy lendületes epizódot kaptunk, amely felvezeti a finálét, bár talán jobb lett volna, ha egy dupla sorozatzáró első felvonásaként állta volna meg helyét.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről