Happy Town 1x5 – This is why we stay

Az előző rész után ismét felkapcsolt egy sebességgel a sorozat, hiszen rengeteg különösebbnél különösebb esemény zajlott le. Talán a pilot óta ez volt a legerőteljesebb, leghatásosabb felvonás.
Sajnos már csak 3 epizód van hátra…

A Kék Ajtón túl…

Mint azt már említettem a negyedik rész során visszavettek az iramból, egy kicsit lagymatagra vették a figurát, aztán Bumm!!!, robbantanak. Rachelt, a frissen kinevezett Conroy seriff feleségét elrabolta a Varázsló majd vissza is adta – különös körülmények közepette.
Megjegyzem nekem ez a húzás nem tetszett, valahogy negatív hatással volt a feszültségre, bár Grieves azt mondta, hogy mindez lehet, hogy azért történt, mert Tommy Conroy tett valamit, amitől megváltoztak a játékszabályok. Talán ezek után arra kellene koncentrálni, hogy mi lehetett az a tett, amitől megváltozott a Varázsló hozzáállása…
Annyi azonban biztos, hogy Rachel – azzal, hogy egyetlenként visszatért a Varázslótól – központi szerepet kapott a városka életében és a sorozatban is. A történtek nagyon megviselték a nőt, és sajnálatos módon nem is emlékszik semmire az elrablása és a visszatérése közötti eseményekből.
Ez nem kifejezetten segíti a nyomozást és a város lakói közül is sokan zaklatják emiatt.
El is határozza, hogy elmegy, mivel nem bírja a feszültséget.
Ám távozását Merrit Grieves akadályozza meg, – akiről tudjuk, hogy szintén a Varázsló nyomában jár – segít neki az emlékezésben, még pedig hipnózissal.
Rachel emlékei egy pillanatra sem konkrétak, homályosak és abszurdak. Ám a víz, a halak és a Kék Ajtó lényeges szerepet kap az extrém memória gyakorlat során.
Conroy seriff felesége végül marad a Boldog Településen és bekapcsolódik a nyomozásba!

Ezalatt a város többi lakójának élete sem áll meg.
Henley, alias Chloe végül megköti az üzletet a Haplin ház nagyasszonyával, akiről kiderül, hogy messzire ér a keze. Nem csak Haplinben, hanem azon túl is, ugyanis nem hagyja a lánynak, hogy elhagyja a város területét. Egyedül azt nem tudjuk meg, hogy mit szimbolizál az a kalapács
Talán valami régi szégyenfolt emléke? Esetleg egy gyilkosság kelléke?
Csak annyi bizonyos, hogy Henley a pénzt akarja elvinni ahhoz a titokzatos személyhez, akivel rendszeresen beszél telefonon. Végső kétségbeesésében Grieves-t kéri meg, hogy segítsen, de a férfi sem jut messzire…

Tommy Conroy beleássa magát a rejtélyek közepébe és megkísérli felgöngyölíteni a Varázsló ügyét, elindul a levágott kéz nyomán, amiről tudjuk, hogy Lauryn Ward-é, aki egy korábbi áldozat volt.
Az ügy bonyolódni kezd, amikor a frissen szabadult Greggy Stiviletto  és a polgármester, John Haplin is belekeveredik az egyre szennyesebb esetbe. Mi több Ward kisasszony kezéből előkúszik egy hal…

Ha mindez nem lenne eléggé érthetetlen, zavaró és rejtélyes, akkor a szökést tervezgető Rómeó és Júlia (Andrew Haplin és Georgia) az erdőben téblábolva ráakadnak egy elhagyatott lakókocsira, ami gyanús, hogy magáé a Varázslóé… de egy nagyon ismerős és eddig is gyanús alak vezeti.
A szerelmes pár bennragadt és elég kilátástalan a helyzetük.

A rész egészen kiváló volt. Tele fordulattal, érdekességgel és előreutaló cselekménysorozatokkal.
A készítők ízléssel és hozzáértéssel csepegtetik az információkat, a történet szépen bontakozik ki.
Színtiszta szégyen, hogy szinte az indulásakor el is kaszálták a sorozatot…
Kíváncsian várom a következő epizódot!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről