FlashForward 1x02 - White to Play

Nagyon jó volt a rész.

Eddig úgy fest, hogy szépen, aprólékosan össze van rakva a sorozat, nem hagynak az alkotók semmit sem a véletlenre. Volt több olyan jelenet is, amelyek után csak tátottam a számat.

Örömteli, hogy ilyeneket írhatok, és ezúton kérek elnézést a késésért. Kárpótlásképpen holnap jön az 1x03 írása is.

Azon gondolkoztam, hogy a jövő, amit látott mindenki, vajon megváltoztatható-e? Szubjektív véleményem, hogy nem. Akármit is csinál mindenki, akármennyire is tűzzel vassal hadakozik ellene, valóra fog válni. Az persze igaz, hogy mi csak 2:17 másodpercet láttunk az egészből, azt is csak néhány ember szemszögéből. Ráadásul úgy, hogy a szereplők pontosan tudják a dátumot, tisztában vannak vele, hogy mikor lesz az esemény. Ezáltal lehet kissé manipulálni, hogy akkor épp olyat tesznek, amivel üzennek a múltba, ezzel kihatnak a jövőre, ami akkorra már a jelent, stb.

Na, pont ezt nem szabad. Túlkomplikálni. Csak had menjen minden a maga ritmusában. Ez sajnos nem ilyen egyszerű, főleg az efféle sorozatoknál, ahol aztán dúsan lehet kombinálgatni.

Aki kíváncsi a rész utolsó mondatára, az nyomja meg a tovább gombot...

D. Gibbons is a bad man.

Ja, valóban úgy tűnik. Mindezek mellett elég titokzatos is, ez teszi kiváló karakterré, annak ellenére, hogy még csak azt sem tudjunk, hogy kicsoda. Azt viszont tudomásul kell vennünk, hogy sem ő, sem a pasas a baseball pályán nem ájultak el a kitekintés alatt. Nagyon érdekes.

Továbbá az is problémákra adhat okot, hogy Noh – a koreai, aki nem látott semmit – egy nő szerint akkorra már halott ember lesz. Márciusban fogják meggyilkolni, nem sokkal a kitekintésben jelzett időpont előtt. Most minden afelé tendál, hogy a jövőképek valóra válnak egy az egyben, ezért nem sok jövőt jósolok csóró embernek. Az meg csak hab a tortán, hogy ez megmagyarázná Mark alkoholba folyó bánatát és elkeseredettségét. Megjósolják, hogy egy ember, aki a kollégád és barátod meg fog halni, ez bekövetkezik, tuti összeomlasz.

További jó hír, hogy ez így túl egyszerű és kiszámítható, ezért bátran merem állítani, hogy ez a sorozat tartogat még számunkra nem kevés izgalmat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről