FlashForward 1x07 - The Gift

Ez valami eszméletlenül jó volt.

A sorozat egyik legjobb részét tálalták elénk. Igaz, még nem sok ment le az évadból, de én csak ámulok és bámulok. Az utóbbi két hétben picit visszafogottabbak voltak, de ez mindent vitt.

Hozzáteszem, rendkívül fontos dolgokat voltunk kénytelenek megtudni. Megvolt a dráma, ami ütött. Jól eltalált, nem sejthető.

Innentől kezdve dobhatjuk a szemétkosárba az elméleteinket, gondolatainkat, hogy merre megy majd tovább a történet.

A tovább mögött részletezem...

A fő irányvonal nyomát követve elvezettek minket a Blue Hand nevű szervezethez. Itt láttam meg igazán, hogy mennyi potenciál van még a sorozatban, amit nem aknáztak még ki. Ugyanis nem régiben elgondolkodtam azon, hogy van-e értelme több évadra tervezni ezt? Jó ok, ha így marad, akkor az első szezon az egyik legjobb lesz a sorozatok közül és valószínűleg berendelik a másodikat, mert a csúcson nem lehet kiszállni ebben a műfajban. Na és utána mi lesz?

Nagyon sok olyan emberke rója az utcákat, akik nem láttak semmit a kitekintésükben. Pontosabban nem is volt nekik. Úgy tudjuk, ez azt jelenti, hogy addigra ők már messze járnak a földi léttől, halottak lesznek.

Ha már úgyis mindegy, akkor ezek az emberkék összedobtak egy weblapot, ahol összekovácsolja őket egy különös figura. A főszereplőink, Mark, Demetri és Al beszivárogtak ezen társaságba, hogy kicsit körülszaglásszanak. Le is tartóztatták a górét, de semmi érdekeset sem találtak.

A másik szálon, Aaron találkozott egy ex-katonával, aki ott volt akkor, amikor lánya, Tracy meghalt. A Mike nevű „veterán” váltig állította, hogy látta a hölgyet meghalni, Aaron pedig ragaszkodott a kitekintésében tapasztaltakhoz. Ebbe is belecsempészték a drámát. Kevesebb sikerrel. Az epizód végi szokásos „nagy jelenetben” láthattuk Tracy-t, hogy él és virul és beköszönt apucinak.

Na de ami közvetlenül ez előtt történt. Egy Celia nevű nő, akinek két gyereke van, nem látott semmit a kitekintésében. Nem is fontos, hogy ő kicsoda, valószínűleg sosem látjuk őt, mégis mindent megváltoztatott. Al Gough okozta a hölgy halálát valamilyen balesetben.

„A jövő nincs kőbe vésve.”

Al nem tudott megbirkózni azzal a tudattal, hogy miatta két kis srác elveszti az édesanyját, ezért felment az FBI iroda tetőjére és...

Leugrott. Megtette. Meghalt. Ezzel minden megváltozott. Nyilvánvaló, hogy a jövő máshogy is történhet és igen meg tudjuk változtatni a sorsunk a jövő emlékeinek birtokában.

Összességében az idei legjobb sorozat legjobb része volt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről