FlashForward 1x01 - No more good days

Mi történne a világgal, ha minden egyes ember egyazon időpontban eszméletét vesztené pontosan 2 perc 17 másodpercre? Elszabadulna a pokol. Biztosan pánikhangulat lenne úrrá a városokon. Ki-ki hovatartozása szerint máshogy magyarázná a történteket. A vallásosak Isten büntetésének tulajdonítanák, az emberek egy része talán terrortámadásra vagy titkos kormány-összeesküvésre rakná le voksát, mások UFO tevékenységnek titulálnák.
Na és mi van akkor, ha mindezt megfűszerezzük azzal, hogy a két perc alatt mindenki átéli jövőbeli életének egy piciny szeletét? Ugyanaz a jövő, egyazon dátum. Minden stimmel.

Azt hiszem az ABC-nél is minden stimmel ahhoz, hogy végre összehozzanak nekünk egy legendás sorozatot.

Nézz bele te is a jövőbe a tovább mögött...

Csupán fikciónak hangzik, amiket leírtam fentebb? Eléggé. Érdekes dolgokat lehetne kihozni az alapötletből? Mindenképpen.

Akkor hajrá!
Igencsak tetszetős volt a bevezető része ennek a szériának, mivel a misztikum, a folyamatos kérdések és válaszok képesek fenntartani az érdeklődést. Sokan a Losthoz hasonlítgatták a Jövő emlékei magyar címet viselő sorozatot, mivel „testvérkéjében” is voltak hasonló jövőbeli kitekintések, stb. Nekem mégsem az Eltűntek ugrott be elsőként, mint kapcsolódási pont. Inkább 4400. Bár csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő első részében történt valami világméretű, ami mindent megváltoztatott. Ott létre is hoztak egy ügynökséget, ami csak ennek a felderítésével foglalkozott. A főszereplők is ezen dolgoztak. És történtek misztikus dolgok. Várjunk csak, itt is pontosan ugyanaz a helyzet. Még ilyet!

Elég nehéz ilyen sorozatról írni, mivel a többi rész nélkül a bevezető epizód is csak egy kusza adathalmaz, amely nem nyer túl sok értelmet. Lényeg, hogy óriási potenciál rejtőzik a FlashForward-ban, amelyet vétek lenne nem kihasználni. Majd az idő eldönti, hogy megkapja-e a nézősereg, amit annyira vár. Ezt azért mondom így, mert nagyon szép nézettségi mutatókkal büszkélkedhet a pilot epizód. Ha tudja tartani magát ezen a nagyon nehéz napon (CSI, Grey's Anatomy, Fringe, stb.), akkor gratula.

Én biztosan maradok és nézem tovább a kutatást, annak reményében, hogy kiderül mi történt a világgal 2 percre és 17 másodpercre. Ja és megtudhattuk, hogy volt minimum egy ember, aki nem ájult el. De hogy ő kicsoda? Jó kérdés.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről