The Big Bang Theory 4x13 – The Love Car Displacement

Jelen epizód mondhatni parádésra sikeredett. Míg az előző visszatért valamelyest a régi idők hangulatához, addig ez folytatta útját az új ösvényen, amin a széria jól láthatóan elindult a 4. évad során. Szépen elkopott kissé a kocka-faktor és kezdenek az események egy párkapcsolat tárgyú komédiára emlékeztetni.
Ennek ellenére az epizód ütött!

Folytatás…

A lovak közé csapva… e részben az összes szereplő megjelenik, hiszen a négy fiú mellé becsatlakozik a három lány is. Ennek oka, hogy mindannyian hivatalosak egy tudományos konferenciára, ahol részt vesznek egy előadáson is. Úgy alakul, hogy Penny is velük tart…
Hiányoltam az autós jeleneteket, hát most aztán akadtak bőven, hiszen két kocsival indulnak a szimpóziumra, természetesen Sheldon ehhez is ütemtervet készít, és szigorú szabályokat fektet le. :D
Nem szükséges ecsetelnem, hogy az utazás bizony számtalan poént rejt magában.
Az igazi káosz azonban csak a szállodában szabadul el…

Minden konfliktus azzal veszi kezdetét, hogy Bernadette összefut az egyik volt tanárával, akivel mellesleg egy darabig együtt is járt. Az úriembert Glenn-nek hívják és az egykori kosárlabdázó Rick Fox alakítja.
Már a magasságkülönbség önmagában megmosolyogtató, de ebből fakad, hogy Bernadette és Howard összekapnak. Ennek köszönhetően beindul egy kisebb fajta népvándorlás a szállodában.
Mindenki a másik szobájában köt ki, vagy így, vagy úgy.
Végső soron Penny és Leonard is egy szobába, egy ágyba kerül.
Egyre gyanúsabb, hogy ezek bizony ismét össze fognak jönni. Vagy előbb, vagy utóbb…

És innen származik a megállapításom is, hogy a BBT kezd teljesen más irányba menni az eddigiekhez képest. Már közel sem annyira kockák, mint voltak, ebben az évadban sok epizód inkább a magánéletük nőkkel kapcsolatos részére összpontosított. Ami végső soron nem rontott az élményen, de kétségtelenül hiányérzet lépett fel. Bennem legalább is mindenképpen. Hiányolom a régi évadok hangulatát.
Az új irányzattal sincsen gondom, de kétségesnek tartom mennyire jó ötlet az eltérő stílus felvétele.
A karakterek kezdenek megkomolyodni, ami csak a jellemfejlődést példázza, amire szükség is van minden sorozatban, hiszen nem lehet egy helyben toporogni, mert elvész az érdeklődés.
Az évad során nyilvánvalóan kiderül mi is lesz ennek a vége, merre megy el a sorozat, és meg lehet- e barátkozni az újsütetű megoldásokkal, atmoszférával.
Bár ameddig ilyen részekkel szórakoztatnak, addig én különösebben nem aggódnék…
A Wolowitz által prezentált „Dr. Cooper bőröndje”-poén valamelyest a régi időket idézte, de az száz százalék, hogy remek geg. Talán ilyenekből kellene több…
Bár összességében a szálloda-szituáció, illetve a konferencia is végig remek viccekkel tarkítottnak bizonyult, szóval abszolút nincs ok panaszra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről