The Big Bang Theory 5. évad – annak is a vége felé…

Igen, sajnos közelít e remek szitkom befejezése, ami után egészen őszig ínséges időszak köszönt a fanokra. De eddig is így volt ez, annyi különbséggel, hogy talán a mostani szezon után – a remek kezdés ellenére – talán még sem leszünk annyira elégedettek, ha visszanézünk az egészre.
Azt hiszem minden komolyabb sorozat (eddig öt évad és a siker töretlen) életében van egy pont, amikor esik a színvonala, talán a BBT-nél ez most jött el. Ez most egy gyengébb évad, de a következő még visszahozhatja a régi fényét.


A hosszú szünet és a 11. epizód után, melyben Leonard újra találkozott középiskolai zsarnokával – mely egyébként pont egy gyengébb rész volt – rögtön egy valamivel jobb epizód következett, mely feledtette az előző savanyú ötlettelenségét. Ez lényegében megint Bernie és Howard kapcsolatára épült, (ebben az évadban többször is a középpontba kerültek) annak is a családalapítási aspektusára, melynek megint előkerült egy kardinális kérdése: A gyerekvállalás.
Ez igen sajátos, köszönhetően Bernadette gyerekekhez fűződő viszonyához.
Mindezt megkoronázzák némi bűvészkedéssel, aminek az évad egyik legjobb poénja is köszönhető, amit Howard prezentál egy trükkös fedeles tálcával és egy galambbal… :D

Párkapcsolatok terén azon túl, hogy meglehet, nem sokára találkozhatunk Bernadette szüleivel, házassági szerződést fontolgatnak, igazgatják majdani életüket, a többi karakter szerelmi élete is alakulgat. Egyrészt, Sheldon és Amy kapcsolata vált komolyabbá, de csak hivatalosan, egyébként semmi változás. Bár már veszekedtek is egymással, többször is, Amy megcsókolta barátját, szóval járnak, de ezalatt senki ne értsen a normálishoz közelítő, megszokott dolgokat.
Meg ott van a széria központi párja, a Penny-Leonard projekt, ami most a 2.0-ás verzióval rukkolt ki.
E számítógépes analógiára alapozva megkezdték a hibajavítást, hiszen sok minden nem stimmelt egykori kapcsolatukban. Listát készítettek a másik hibáiról, melyek javításra várnak, így akarják könnyebbé tenni a kapcsolatot. Ezt követően a kettejük közt szirmokat bontogató szerelemszerűség háttérbe szorul.
E téren egyértelműen Bernie és Howie dominál.
Azért persze Sheldon még alakít, szinte minden epizódban. Vagy Leonarddel veszik össze annyira, hogy már a Lakótársi Egyezményt is felbontják, vagy Amy laborjában vakációzik, akivel szintén összebalhézik. Kíméletlen röhögő görcs kapja el a 16. epizódban, ami csak azért érdekes, mert ez a karakter még sosem hahotázott. Mindig csak egy kis visszafogott, és egyben ijesztő kis kuncogást produkált, fura levegővétellel kiegészítve, ha valamit viccesnek talált. Vagy ha más nem akkor a mindig rendezetten élő fizikus, „magához öleli a Káoszt” és lemond rigolyáiról. De mégis egyértelműen a legnagyobb poén (és az évad legjobb epizódja) ahogy a szerencsére visszatérő Kripke-vel verseng a nyugdíjba vonuló Rothman professzor irodájáért.
Valami elképesztő, hogy mit hoztak ki e két színész asszisztálásával a sztoriból és a helyzetből.

De Stuart is visszatért a képernyőre egy kis időre, Amy egy festményt ajándékoz Penny-nek, amivel mély barátságát óhajtja kifejezni, de inkább csak kényelmetlen helyzetbe hozza a szőkeséget.
Mint már oly sokszor…
De ennél zavarba ejtőbb, hogy az utóbbi időben mellékessé váló figura, Raj már a telefonjával próbál összejönni. Talán petíciót kellene írni a készítőknek, hogy most már kerítsenek nőt ennek a csóró gyereknek… már rossz nézni az évadok óta tartó szenvedését.
Arról nem is beszélve, hogy ez nem is igazságos.
A beszédhibás Kripke-re itt is kiosztanak egy hihetetlen nagy poént, ami a telefon hangfelismerő szoftverével kapcsolatos… :D
De a legjobb egyértelműen Helberg, még pedig a 18. epizódban. Az utóbbi epizódok során többször szóba került, hogy hamarosan asztronauta kiképzésben fog részt venni és egy kis időre felmegy az világűrbe egy küldetés keretein belül. Az említett rész során ez a kiképzés kezdetét is veszi, ami igen csak megviseli a gyenge fizikumú mérnököt, és mindezt elképesztő humorral és színészi játékkal prezentálja egy-egy videó beszélgetés során, amit jövendőbelijével folytat. Egyszerűen remek!
Ameddig  ilyen momentumokat tudnak felmutatni, addig ez a széria nem fog elromlani és most is, lehet, hogy másként mennek a dolgok, mint régebben, azért a lényeg (a karakterek) változatlan.
Talán vehetnék egy kicsit kockábbra a figurát, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen nem sokára egy újabb Star Trek ikon teszi tiszteletét a szériában. Érkezik Leonard Nimoy…
Addig is további jó szórakozást!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről