The Big Bang Theory 6x09 – The Parking Spot Escalation

Annyira megörültem ennek az epizódnak, persze csak a megtekintés után, mert az egész, úgy ahogy van a régi időket idézte fel. Még jobban, mint az előző.
Mindemellett még poénok terén is sziporkáztak.

Rögtön kezdésképp egy régi típusú vitába csöppenünk a srácok között, a zombi vs. múmia témakörben, ami szívmelengetően olyan, mint az első évadok hasonló vitái, amik nagyon, de nagyon hiányoznak, amióta a széria az új irányvonalat követi.
A színvonalat ezután sem adják alább, hiszen egy rég elfeledett poénból hoztak ki még többet.
Ez pedig Sheldon helymániája. Ez eddig csupán a nappalijukban elhelyezett kanapéra korlátozódott, vagy az irodájára, esetleg Penny lakására.
De most újabb dimenziója nyílt meg a „This is my spot!” gegnek. Ez pedig a parkolóhely kérdésköre. Sheldon, ugyan nem rendelkezik jogosítvánnyal, de parkolót fenntartanak a számára. És ehhez a helyhez ragaszkodik is.
Így igen csak zokon veszi, amikor a helyét Howardnak ítélik oda, aki autót vásárolt és ezek szerint most már hanyagolja a Vespát.

Persze a probléma nem ennyire egyszerű, hiszen ennek hátterében ott van az is, hogy a kis növésű mérnök az utóbbi időben sikert sikerre halmoz a tudományos életben.
Ez egyfajta kompenzáció lehet, hiszen sokszor húzták Howardot azzal, hogy ő az egyetlen, aki nem doktorált le. Ez most is szóba kerül, hiszen Sheldon és Howard egymásnak ugrik és vetélkednek.
De nem csak köztük, hanem asszonyaik között is elmérgesedik a viszony.
Amy és Bernie is összekap a fiúk miatt. Sőt, messzebbre mennek, mint a fiúk, ami a több éves előzményekből kiindulva nem kis dolog. Ja, és persze mindennek Penny issza meg a levét!

Ritkaság, hogy egy epizód nem a megszokott kettő szálon fut, ami haloványan most is jelen volt, elvégre párhuzamosan követhettük nyomon a lányokat és a fiúkat, de az egész sztori mégis csak egyetlen tőről fakadt. Ez nem túl gyakori. Viszont remekül hozták össze a párhuzamokat és mindennek egy pokolian jó epizód lett a vége, amiben nagyokat robbantak a poén bombák.
Sajnos egyre kevesebbszer találkozhat a TBBT-fan ilyen részekkel, hiszen a szériának fejlődnie és haladnia kell és a kockaságot már maguk mögött hagyták, felnőttesebbé váltak a karakterek is ezzel a párkapcsolatos alapvetéssel. Ezért is esik olyan jól, amikor ilyesmik történnek egy epizódban, ezek felidézik a régi időket, és ez jó. Azt jelzi, hogy azért nem felejtették el, hogy miből indult ki a sorozat.
Ennek szép üzenete van és remélem ennél többször láthatunk majd ehhez hasonló felvonásokat a Big Bang Theory-ban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről