Agents of S.H.I.E.L.D. 1x01 - Pilot

A képregényfilmek és szuperhősök világát éljük. Kérdés, hogy kinek mennyire van elege az önjelölt igazságosztókból, mindenesetre népszerűségük töretlen, gondoljunk csak a Vasember 3 jegyeladásaira. Ha már a Disney birtokolja a Marvelt és az ABC csatornát, gondoltak az okosok egy nagyot és megajándékozták a nagyérdeműt egy sorozattal, amely a fent említett univerzumban játszódik, megtalálhatók az ismerős karakterek, stb.

A legtöbb újonc sorozat bevezető részével az a problémám, hogy még ha nagyon frankón meg is van írva, de általában nem tudom elképzelni működő sorozatként hosszútávon. Nos, itt totál fordított a helyzet. Igazából teljesen mindegy is, hogy milyen szintet üt meg a pilot, mert a Marvel világában annyi, de annyi potenciál van, hogy 50 évadon keresztül is működhetne a dolog.

Az egész esszenciáján azért jócskán érződik, hogy nem biztos, hogy a felnőtteket célozták meg a sorozattal. Próbálták a pilotot telenyomni poénokkal, kínosan humoros szituációkkal, egymást idegesítő karakterekkel, hogy még lágyabb és puhább legyen. Ez a mix nem is sikerült annyira rosszul, de túl nagy kalandot se várjunk tőle.

Az egész olyan kis cuki, mulatságos, felhőtlen. Kikapcsolódásnak tökéletes.

A Bosszúállókban mutatott karakterek közül ketten is tiszteletüket tették. Itt van velünk a halálból visszatérő Coulson ügynök, aki nem csak beugróként funkcionál. Nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz ennek a sorozatnak a főszereplője. Kétségtelen, hogy szimpatikus figura, pacsi a készítőknek.

Maria Hill is tiszteletét tette, akiről már kevésbé tudom elképzelni, hogy állandó legyen, visszatérőnek esélyesebb. Sajna a készlet itt ki is merült ennyiben. A nagy klasszikus szuperhősök hiányoznak, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a későbbiekben felbukkanjon egy-egy nagyobb név vendégszereplőként. Mivel a jogok megvannak hozzá, ezért elég sok Marvel szereplőt viszontláthatunk még.

Apropó, ha már jogok. Milyen érdekes a mai világ, hogy azért nem láthatjuk az X-Men karaktereket más produkciókban vagy éppen ebben a sorozatban, mert más cégnél vannak a jogok. Valahol olvastam, hogy a „mutáns” szó még csak el sem hangozhat ebben a szériában.

Összességében egy közepesen jó pilotot kaptunk, amely annyira most nem is lényeges, hiszen a paletta szinte végtelen, amin az írók kedvükre garázdálkodhatnak. Meglátjuk milyen lesz az első évad.

7
A-fraid képe

Naggyon limonádé...

Naggyon limonádé...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről