The Big Bang Theory 5x13 – The Recombination Hypothesis (A 100.)

Úgy bizony Amerika egyik legkedveltebb vígjátéka elérte a bűvös száz epizódot, ami nem kis teljesítmény. Szép kor egy sorozattól, miközben sikere egyre nagyobb, hiszen már az American Idolt is veri. Ehhez mérten a sorozat készítői valami extrémmel, ám közel sem meglepővel készültek.
Őszintén szólva, a 100. epizódban nem volt semmi különlegesség, nem kerítettek neki nagy feneket. Csak a szokásosat kaptuk. Faltól falig nevetést, egy szórakozató és önfeledt 20 percet, miközben a sorozat megint komolyabb változáson megy át.

Egy sorozat életében komoly eredmény a száz rész, (reméljük lesz az 200 is) nem sok széria mondhatja el magáról, hogy megélt ennyit és a töretlen elismerés, mind a szakma, mind a nézők részéről nagyon pozitív képet vetít előre. Nagyon úgy néz ki, hogy egy jó darabig még élvezhetjük kedvenc kockáink bohóckodásait. Sőt, ami azt illeti, még ebből az évadból is hátra van a fele, ami eddig is remek epizódokat tartalmazott, és ez remekül rá illik a most tárgyalni kívánt epizódra is.

A 100-as ugyanis egy teljesen szokványos jelenettel indít, Leonard és Sheldon baktat felfelé a lépcsőházban, szokás szerint röhejes dolgokról társalogva, de amint otthonuk elé érnek.
Leonard arra lesz figyelmes, hogy Penny és a lányok elmélyülten társalognak a lakásban. Egyszer csak gondol egyet és átmegy, majd randira hívja egykori barátnőjét, akivel éppen, hogy csak túltették magukat egymáson – plusz a Raj-afféron :D -  de úgy döntenek, megpróbálják és újrakezdik. Elvégre az utóbbi időben egyértelmű volt, hogy még mindig van köztük valami szikrázás, ahogy mondani szokás.

A rész lényegében ezt teszi középpontba, ami azt hiszem érthető is, hiszen a „széria kedvenceiről” van szó. A tény, hogy megint összejönnek, nem kis lépés és nem is biztos, hogy bölcs, de meg adni, eddig jól csinálják. Az egykori álompár újra együtt, de most ésszel kezdenek a kapcsolat felépítésébe, bár kétségtelen, hogy különbségeik, apróbb rigolyáik, melyektől a másik a falra mászik, megnehezíti a dolgukat. Lényegében a „se veled, se nélküled”- kapcsolat ugyanúgy fennáll, annyi különbséggel, hogy megint együtt vannak, amit egyelőre nem osztanak meg a többiekkel. Színjátszásba kezdenek, melynek nyilvánvalóan vicces következményei lesznek. Erre jó példa, amikor Sheldon a benzinkútra küldi lakótársát hajnali háromkor, hogy valami apróságot vegyen… :D
Ezen túl még Zachary Quinto kiosztásával is bealakít.
A készítők már megint feldobták a labdát és bár az még nem durrant ki, de nem nehéz hibázni sem.
Hogy ebből az egészből mi sül ki, azt egyelőre még csak ők tudják, mi meg várhatjuk hétről hétre a fejleményeket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről