The Big Bang Theory 6x03 – The Higgs Bozon Observation

Ha a második epizódra azt mondtam, hogy nem volt olyan erős, akkor erre azt kell mondjam, hogy nagyot szólt. Ennek főleg Howard volt az oka, de az epizód úgy egészében nagyon szórakoztató volt.
Semmi újat nem vetettek be a készítők, de az ismétlés is jónak bizonyult, bár azért másodjára már nem olyan hatásos. Viszont más szálon, más szereplők hozzáadjak azt a többletet, ami kell.

Rövid kis beszámolómat rögtön azzal is kezdeném, hogy megemlítsem:
Simon Helberg egy komikus géniusz!
Mindenki Parsonstól van elájulva, – és nem mondom, hogy nem joggal – de amit Helberg nyújt az idei évadban az parádés. Teljesítménye ahhoz mérhető, mint amikor még olyan mézesmázos volt, vagy tavaly, amikor videochaten beszélgetett Bernie-vel a NASA kiképzésről.
Most is hasonló magasságokba emelte a figuráját.
Helberg remekül formálta át karakterét és azt hiszem teljesen egyértelmű, hogy Howard az a szereplő, aki a legtöbbet változott a sorozat alatt.
Amióta az űrállomáson van, azóta brillírozik (persze ebben jó nagy szerepe van az íróknak is).

A harmadik részben az a helyzet áll elő, hogy a mérnök srác besokall egy kicsit a világűrből, és amikor megtudja, hogy az értük küldött kapszula indítását eltolták egy héttel, hát kivetkőzik magából. 
Folyamatosan szórja a poénokat, nincs megállás.
Amikor Helberg kissé őrült tekintettel a kamerába bámul és azt mondja:

„Ezek kutyákat hagytak idefent a 60-as években.”

Egyszerűen fergeteges. A szöveg és a színész arcjátéka annyira összhangban van, hogy a leggyengébb tréfa is ül.
Howard hamarosan hazatér, de addig a Földön sem áll meg az élet.
Sheldon újra megcélozza a Nobel-díjat és ennek érdekében átnézi a gyerekkori munkásságát, de rádöbben, hogy az ő ideje túlságosan drága egy ilyen „alantas” feladatra. Felvesz egy asszisztenst, akit Alexnek hívnak és amellett, hogy nagy tisztelője Dr. Coopernek, maga is fizikus, sőt még Leonard-del is jól megértik egymást.
Ez viszont Penny-nek szúrja a szemét, mindannak ellenére, hogy nem biztos a kapcsolatuk jövőjében.
Féltékenységre épülő poénokkal már találkoztunk a sorozatban, szóval ebben nincsen semmi új, de azért egy-két jobb geget sikerült így is becsempészni a szövegkönyvbe.
Persze Raj is rástartol - a maga módján – az új jövevényre és remélem Alex szereplése nem csak egy epizód erejéig volt tervezve, bár elég valószínű. Pedig hát jó dolgokat is ki lehetne hozni a figurájából.
Kár lenne nem kihasználni a kínálkozó remek lehetőségeket.
Meglátjuk a folytatásban, ami remélhetőleg hasonlóan parádés lesz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről