The Big Bang Theory 6x05 – The Holographic Excitation

A BBT ötödik epizódja sem okozott csalódást.
Mindenszentek éjszakáját már feldolgozták korábban is, nincs benne semmi meglepő, hogy ismét elővették az ünnep-sablont.
Sajnos tréfák terén ez most elmarad a többitől, de azért aggodalomra semmi ok.
Ez az epizód is jól sikerült.


Egyelőre nem kívánnak megszabadulni a ’Howard az űrben járt’- témától, szóval ismét előtérbe kerül a zsidó mérnök nem mindennapi utazása. Barátainak és feleségének is feltűnik, hogy másról sem tud beszélni. Ez zavarja őket és ezt mind kifejezésre is juttatják, ki-ki a maga módján.
Ezt persze Wolowitz zokon veszi. Ebből azért egy jó poént ki tudtak hozni. Amikor Melberg eltorzítja a hangját és úgy utánozza Rauch karakterét, az hatalmas.

A másik két szerelmespár sem tétlenkedett az íróknak köszönhetően.
Amy és Sheldon azon civakodik, hogy a képregény boltban zajló Halloween bulira milyen jelmezben menjenek. Amy ragaszkodik hozzá, hogy párként olyan kosztümöt válasszanak, ami azt tükrözi, hogy együtt járnak. Sheldon sem zárkózik el ettől, de a megfelelő jelmez kiválasztása ettől nem válik könnyűvé. Végül kompromisszumot kötnek… :D

Penny számára mindeközben megviláglik, hogy kissé egyoldalúan kezelte a Leonarddel való kapcsolatát és elkezd érdeklődni a fiúja munkája iránt, ami úgy látszik, ahhoz vezet, hogy az évad eleji kétségek, miszerint együtt akar-e maradni a fizikus sráccal, megoldódni látszódnak.
Egyelőre úgy néz ki elsimultak köztük a gondok, bár a fene tudja… Hosszú még az évad.

Raj és Stuart barátsága stagnál, és emiatt kissé úgy érzem Koothrapali egy kicsit háttérbe szorult a többi karakterhez képest.
Egy fajta Érinthetetlen lett belőle…
Nem szerepel kevesebbet, de érezhetően nem ő a legfőbb karakter a szériában. Inkább a párosok kerültek előtérbe, és azok közül is inkább a Bernie-Howard duó.
A rész végére még leszerveztek egy igazi hírességet is Buzz Aldrin személyében. Rajta keresztül szembesül azzal Howard, hogy mennyire elszaladt vele a ló, már ami az asztronautásdit illeti.

A sorozat színvonala egyenletes, de azért van egy kis hiányérzetem, hiszen a poénok kissé szürkék mostanság. Kicsit leeresztettek, de a készítőket ismerve ez nem permanens, inkább csak arról van szó, hogy akad egy-két töltelék epizód is. Ez olyan volt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről