The Big Bang Theory – Mindjárt vége…

Mikor legutóbb jelentkeztem, azt mondtam, hogy a sorozat talán eddigi leggyengébb évadánál tart. Ez lehet, hogy még most is fennáll, az viszont tény, hogy a 18. epizód óta egészen kiváló részekkel rukkoltak ki a készítők. Cendrowski és Chakos, Pardy-val  – na, meg a színészgárdával – kiegészülve igazán felhőtlen perceket szereztek. Azt hiszem, korai volt a széria miatti aggodalom, pláne, hogy az utóbbi évek legsikeresebb évada az ötödik, már ami a nézettséget illeti.

A 18. rész bizony kiválóan sikerült, majd a folytatásban egy olyan hiánypótló téma került terítékre, amire már régóta szükség volt.
Ez pedig a fiúk kockábbik énjének ismételt előtérbe helyezése.
A 19.-dikben megint végigjátszanak egy egész hétvégét holmi Star Wars-os online szerepjátékkal és ez visszacsempész valamennyit a régi ízekből. Még akkor is, ha az idei évad fő vonala azért belopakodik a sztoriba.  Ez pedig az oly sokszor tárgyalt párkapcsolati vonulat.
Bizony az továbbra is jócskán elődomborodik az epizódok során. Az összes szereplő párkapcsolata terítékre kerül ezalatt az öt felvonás alatt, elsősorban – ahogy ezt eddig megszokhattuk – Bernie és Howard kapcsolata. Ez persze érthető, hiszen ők készülnek megházasodni.
A házasság és az arra való felkészülés központi témája a szériának
, nem csak a most tárgyalt epizódokban, hanem az egész évadban. A készülődés mellett azonban akadnak gondok is, a legnagyobb egyértelműen a legénybúcsú miatt jelentkezik. Ami egyébként remekül sikerült, hiszen megtudhatunk pár pikáns történetet Howardról. És azok a köszöntők… :D
Ebben az epizódban pár kedvelt mellékszereplő is megjelenik, mint Stuart vagy az ősellenségből jó baráttá átlényegülő Will Wheaton, akinek szereplései így már egyáltalán nem mennek élményszámba.
Az ő figuráját nem kezelik már jól a készítők, súlytalanná vált.
De legalább Kripke továbbra is pusztít, ha megjelenik…

A másik nagy probléma az esküvő körül a 23.-dik epizódban jelentkezik, amikor is Howard űrbéli látogatását lemondják, majd előrehozzák. Vagyis el kell tolni az esküvőt a kilövés utánra.
Emiatt megismerhetjük Bernadette apját is, aki egy nyugdíjazott, ex-zsaru, aki igazán kemény és szókimondó ember. Mókás a két férfi társalgása az biztos…

De ebben az epizódban nem csak az ifjú pár kapcsolata ment át változásokon.
Penny és Leonard érzelmei is komoly fordulópontra jutottak, de Amy és Sheldon is a haladás útjára lépett. Köszönhetően a lánynak, aki úgy döntött eléri, hogy Sheldon belészeressen… :D
És persze ott van csóró Raj is, aki végül elszánja magát és a sok sikertelenség miatt megkéri szüleit, hogy hozzák össze egy indiai lánnyal.
Na, azért sem mondott köszönetet a szüleinek…
Egyszóval Raj vonalon minden változatlan, míg a többiek élete és párkapcsolata fokozatosan halad előre. Az indiai csillagász azonban így a perifériára szorult.

Nem mehetünk el szó nélkül Leonard Nimoy, a Star Trek ikon vendégszereplése mellett sem, bár ő csak hangjával járult hozzá egy fergeteges epizódhoz.
De a sorozatban feltűnő valódi tudósok sorát gazdagította Stephen Hawking is egy rész erejéig.
A széria remek úton halad, más úton, ahogy azt már párszor elmondtam, de igazából csak megszokás kérdése. Azért poénok terén még ott van a toppon…
Nem sokára jelentkezem az évadzáróval, aztán ismét TBBT-ínség következik pár hónapig.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről