The Big Bang Theory 6x08 – The 43 Peculiarity

Erre vártam már pár hete. Egy igazán remek epizódra.
Kétségtelen, hogy ez a rész több szempontból is remekül sikerült.
Jók voltak a poénok, visszaidézte a régi hangulatot és volt benne fantázia, miközben azért megőrizte a jelenlegi TBBT atmoszférát is.


A mostani két szál ellentétben áll egymással, hiszen míg az egyik a jelkori sorozat hangulatába illeszkedik, addig a másik a régi időket hozta vissza.
A párkapcsolatok már nagymértékben meghatározzák a sorozat irányvonalát, szóval érthető, hogy hétről hétre ehhez a témához nyúlnak a készítők.
Penny és Leonard kapcsolata még mindig nem felhőtlen. Az Sz-betűs szó ki nem mondása éket ver közéjük, a fiú egyértelműen jobban ragaszkodik párjához, mint fordítva. Pontosabban Penny csak óvatosabb.
A bonyodalmakat ezen felül még az okozza, hogy a lány ismét nebulóvá lett, amivel Leonard nem tudott olyan könnyen kezelni, (lásd előző epizód) de akkor még fogalma sem volt róla, hogy a java még csak most jön. Penny csoporttársa érkezik a lányhoz, hogy kidolgozzanak egy közös projektet és a fiúján elhatalmasodik a féltékenység.
A csoporttárs szerepében egyébként az Alphas sztárja, Ryan Cartwright látható.
Mindez odavezet, hogy a lány olyasmit mond a barátjának, ami gyökeres változást okozhat majd a kapcsolatukban.

A másik szál volt számomra a legszórakoztatóbb, hiszen ebben mutatkozott meg az ötlet és a régi TBBT.
A srácoknak feltűnik, hogy Sheldon minden nap eltűnik húsz percre és az idejét kórosan beosztó zseni, nem tud elszámolni az idővel. Minden napjában van egy húsz perces lyuk. Ez felpiszkálja a két jó barát, Howard és Raj kíváncsiságát és komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy kinyomozzák mit mókol Sheldon egy használaton kívüli raktárszobában, ahol a tevékenységre utaló egyetlen nyom egy a táblára írt szám: 43.

Remekül építették fel az egészet, ahogy hozzálátnak a nyomozáshoz, ahogy találgatják a szám jelentését, majd ahogy a nyúlánk fizikus megszívatja a két kotnyeleskedőt. Ráadásul a rejtély megoldása is hatalmas poén.
Howard és Raj, akik korábban elválaszthatatlanok voltak, most megint együtt bohóckodtak.
Ez már nagyon hiányzott. A két srác barátsága igazi sarokköve a sorozatnak, ennek mellőzése komoly hiányt teremtett, amit még Sussman, alias Stuart sorozatba emelésével sem lehetett kitölteni.
További pozitívum Alex (Margo Harshman) újbóli feltűnése, aki valószínűleg szerepel még pár epizódban, hiszen azon túl, hogy Sheldon asszisztense, még Leonardre is kivetette a hálóját.
A rész parádés volt, bár több ilyen lenne a folytatásban is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről