The Big Bang Theory 6x01 – The Date Night Variable

Igen! Visszatért a Nagy Durranás, már ami a humort illeti, hiszen Amerika egyik legkedveltebb sorozatáról van szó. A hosszú nyári szünet végén egy kicsit visszafogott kezdésnek lehettünk tanúi, de legalább visszaszoktunk a régi kerékvágásba. A BBT is megült, talán azért mert már a 6. évadot kezdik, túl vannak a 100-as álomhatáron az epizódok tekintetében, azt hiszem, megengedhetik maguknak ezt a luxust.

Nagyon vártam ezt a pillanatot, hiszen hosszú a nyári szünet és kevés a 23 epizód, de most már várni is jobb, hiszen csak a hétről hétre érkező BBT-adagról van szó.

Ahogy azt már írtam lágyabban kezdtek, mint tavaly a dupla epizóddal, idén finomra vették a figurát. Wolowitz az 5. évad zárásában megházasodott. Feleségül vette Bernie-t és elindult az űrállomásra. Az ő visszaemlékezéseiből ismertük meg a történéseket.
A szezonnyitóban azonban már fenn van, túlesett a kemény induláson, de azt nem sejthette, hogy az igazán durva dolgok majd csak az állomáson történnek vele. Még az űrben sincsen nyugta.
Édesanyja és Bernie is folyton folyvást nyaggatja. Természetesen főleg az anyja az, aki elemében van, de a lényeg az, hogy két nő közé szorult. Vergődését asztronauta társa, Dimitri (Pasha Lychnikoff) vicces kommentárokkal kíséri. Howard anyja (Carol Ann Susi) igazán elemében van, csak úgy beleordítja a poénokat a világűr csendjébe. A képeslapos gegen, vagy komputer víruson igazán nagyot lehet szakadni.
Én hosszú idő után először nevettem egy igazán jót, pedig a The New Normalt és Go on-t is néztem…

Howard vonalán vannak a jobb poénok, de másfelől ott van a másik két páros is.
Amy és Sheldon az egyéves évfordulójukat ünneplik a Párkapcsolati Egyezmény értelmében, de Raj
– mivel még mindig egyedül van – ott lábatlankodik és addig feszül a húr, amíg Amy ultimátumot nem ad Sheldonnak. Raj eztán a másik párocska randijába is beletalpal. Penny és Leonard fontos dolgokat beszélne meg, ha az indiai srác nem jelenne meg és venné a kezébe az irányítást.
Ennek egyenes következménye, hogy kidobják és a képregény boltban vigasztalódik Stuarttal.
Na, ez különös helyzetet teremt, – régen Howarddal volt hasonló – de mindez csupán a felvezetése annak, hogy a Stuartot alakító színész, Kevin Sussman, ettől az évadtól kezdve állandó szereplő lesz.
Valószínűleg Raj társa lesz a magányban, de nem hiszem, hogy „megmelegednének”.
Remélhetőleg mindkettejüknek összejön most már valami, ha más nem akkor csak ideig-óráig.
Remek ötletnek tartom Sussman hozzácsapását a gárdához. Nem csak azért, mert én kedvelem a karakterét, Stuartot, hanem mert sok benne a lehetőség, pláne, ha Raj-zsal együtt vetik be, egyfajta Howard pótlékként. 
Várjuk a folytatást!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről