The Big Bang Theory 5x24 – The Countdown Reflection (Évadzáró)

Elérkezett a pillanat – illetve már elmúlt, de én csak most értem rá megírni a magamét – és befejeződött Amerika egyik legkedveltebb szitkomja.
És nem is akárhogy. Az idei befejezést nem a meglepetés erejével tették emlékezetessé. Ami az egész évad fő vonala volt, elérkezett a csúcspontjához, a beteljesedéshez, ha úgy tetszik: Bernadette és Howard összeházasodtak.

Igazából nem akarom hosszúra nyújtani, nincs is értelme, meg nem is tudnám, szóval rögtön – in medias res – a közepébe vágok:
Howard ugye, mint tudjuk asztronauta kiképzésen vett részt, hiszen őt és az általa készített teleszkópot, meg még két másik – egy orosz, egy amerikai – űrhajóst lőnek ki a világűrbe. Majd egész évadban ezen ment a cécó, meg persze az esküvőn.
Ezzel Howard és Bernadette elsőrangú szereplővé léptek elő. Úgymond eluralták a szériát, ahogy azt régen Sheldon karaktere tette.
Idén ez másként volt. A női szereplők is nagyobb fontosságot kaptak, kialakult egy csaj-brancs is a fiúk mellé. A párkapcsolatosdi is jócskán felerősödött és a széria kevésbé epizódikus lett, az esküvővel (is) kapott egy fő sztori vonalat a sorozat. Látható, hogy tart valahova, halad a történet, a karakterek is változnak, nem csak úgy léteznek, megfoghatatlanul térben és időben.

Tehát Howard éppen az űrhajó orrában üldögél, tetőtől talpig szkafanderben, és ahogy az lenni szokott, lepergeti maga előtt az elmúlt pár nap eseményeit. Akad egy-két ütős poén és igazából az évadzáró sem lóg ki a sorból humor terén. Azonban el kell ismerni, hogy nem erőltették meg magukat a készítők. Bár hova szórakozzanak, ha zsebben van a következő két szezon.
Bizony a BBT még két szezont mindenképpen megél még. Ez annak köszönhető, hogy nézettségben veri az American Idolt, ami nem kis szó. Milliókat köt le esténként a CBS ezzel a szériával.

De visszatérve az évadzárásra, az ifjú pár úgy dönt, a történtek ellenére mégis megesküsznek még a kilövés előtt. Csak egy kis ünnepséget hoznak össze, stílszerűen a háztetőn, és a barátaik adják őket össze. Szóval, az idei évadzárás inkább a lélekmelengetőbb típus lett, mint sem a meghökkentő és tréfás verzió. A rajongók számára azt hiszem, mindenképpen megható epizód volt és gegek szempontjából sem volt rossz.
Na, meg így könnyebb évadkezdésnek nézhet elébe a 6. évad, hiszen, míg az idei évre fel volt adva a magas labda Penny és Raj akciójával, addig jövőre ilyen elvárások nem lesznek.
Egyedül annyi, hogy Wolowitz egyben térjen vissza az űrből...

Ezt meg akár készpénznek is vehetjük, tehát még pár hónap (sokat kell még aludni…) és folytatódik a Nagy Durranás.
Addig is kitartást a fanoknak és:


Örök hála Szigonynak a fordításokért!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről