The Big Bang Theory 3x23 – The Lunar Excitation(Évadzáró)

Végére ért ez a remek sorozat, bár az évadzáró nem sziporkázott annyira, mint vártam. Ennek ellenére a rész ismételten ötletes volt. Egy kicsit visszatértünk Penny-hez és Leonard-höz, de az eddig egyetlen olyan szereplő is reflektorfénybe került, akinek eddig semmilyen komoly kötődése nem volt a nőkhöz.
Kivéve a nagymamáját és az anyját. Ez a karakter pedig Sheldon!

Nézzük csak!

Hát, igen nem lesz több Big Bang Theory egészen szeptemberig! Akkor kezdődik ugyanis a negyedik évad. Szerencsére a sorozat töretlen népszerűségnek örvend. Az évad során remekebbnél remekebb poénokat hallhattunk, jobbnál jobb szituációkba keveredtek kedvelt karaktereink.
A harmadik évadra már szembeszökőek a sablonok, bizonyos egy kaptafás poénok, egy kicsit sokszor hallatszik a „nevető közönség is”, ami azért már – már zavaró esetenként.
Az évad egyébként egy kicsit beszűkült Sheldon karakterére, a többiek kicsit háttérbe szorultak az epizódok során. Penny és Leonard a kivétel, mivel a páros kapcsolata az első résztől a majdnem utolsóig kitartott és uralta a sorozatot.
Ám az ő szerelmük is véget ért.
És e hosszú bevezetővel el is jutottunk végre a mostani, évadzáró epizódhoz.

Ennek során a srácok egy lézerkísérletet végeznek a tetőn, mely során egy sugarat veretnek vissza a holdon – Neil Armstrong által - elhelyezett egyik fényes tárgy segítségével.
Leonard felhívja Penny-t és az éppen aktuális barátját, aki extrém módon buta.
Elég jó poénokat hoz a szereplő.
Ezért a lány rádöbben, hogy többé nem képes tolerálni azt a pasi típust, akit eddig favorizált.
Részegen el is látogat Leonard-höz és „erőszakot tesz” rajta…
Ebből akár még az is kisülhet, hogy még egyszer összejönnek, bár azt én nem tartanám túl jó húzásnak. Illetve minden attól függ, hogyan sikerül ezt kivitelezni…
Erre már csak a következő évadban kerülhet sor. Mint annak a történésnek a hosszasabb kifejtésére is, melyben Sheldon-nak megtalálják a tökéletes párt.

Raj és Howard egy online randi oldalon – Sheldon nevében – regisztrálva kutatják fel a barátjukhoz illő női egyedet, akit Amy-nek hívnak és sikerül is kieszközölni egy találkozót.
Sheldont zsarolással ráveszik, hogy megjelenjen a randin, ahol kiderül, hogy a lány egy az egyben olyan, mint a colos fizikus, csak nő. A rész vége sokat sejtet, Sheldon meghívja Amy-t egy üdítőre, Raj és Howard meg csak áll ledöbbenve: „Mit tettünk?”
A rész maga, ahhoz képest, hogy évadot zárt, nem volt olyan nagy durranás. Ám az mindenképpen pozitív dolog, hogy úgy hagyták abba a szériát, hogy az felkeltse és fenntartsa az érdeklődést.
Hogy a nézők elábrándozhassanak rajta: Innen hogyan tovább? Mi lesz ebből?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki a Sheldon szerelmi szálból, illetve hogy alakul Penny és Leonard további sorsa. Úgy általában várom a folytatást…


Mivel hosszú ideig ez az utolsó Big Bang-bejegyzés, szeretném megköszönni Seth/GIE munkáját és Mor Tuadh-nak a fordítás átvételéért, hogy továbbra is élvezhessük a sorozatot!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről