The Big Bang Theory 4x04 – The Hot Troll Deviation

A következő epizód ismételten remekül sikerült, egy egészen különleges témával foglalkoztak, ami azt hiszem sokak fantáziáját izgatta.
Vajon miért szakított Bernadette és Howard?
Ebben a részben kiderül, a titok lelepleződik, mialatt Sheldon és Raj ismét megkísérel együtt dolgozni, tehát egy régi ügyet is előszedtek a készítők.

Akkor nézzük csak…

Ismételten két szálon futnak az események, ahogy azt gyakran alkalmazták a készítők, ám most az egyik sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a másiknál. Egyértelműen a Bernadette-Howard vonalra gondolok, amely sokkal lényegesebb, mint a Raj-Sheldon munkahelyi civakodásának újrázása.
Ennek ellenére a két kollega gyerekes veszekedése tudott új poénokat hozni, de mégsem akkorákat, mint az első alkalommal. De mindegy is, hiszen zsidó mérnökünk és a humorérzék fogyatékos szőkeség újrakezdése sokkalta érdekesebb.
Engem zavart az előző évadban, hogy a fenti pár olyan furán, magyarázat nélkül vált külön – gyakorlatilag egy mondattal elintézték a készítők a kapcsolatot. Már akkor is felmerült bennem a kérdés, mi lehetett az ok. „Bántotta a szemem” a készítők amatőr hozzáállása.
Erre most egy igazán parádés magyarázattal jöttek elő. Így már nem bánom a történteket.

Történt egyszer csak, hogy a srácok a Cheese Cake Factory-ben ettek, majd megjelent Bernadette.
Howardban felmerül az újrakezdés lehetősége, amiben Penny segítségét kéri.
Apropó, a Sheldon- féle ’3 kopogás Penny-nek’ megint tudott új poént hozni.
Howard elmeséli szégyenteljes titkát a lánynak, aki megígéri, hogy beszél Bernadette-tel.
Az egykori pár ismét összejön egy beszélgetés erejéig, majd arra a megállapodásra jutnak, hogy adnak még egy lehetőséget a kapcsolatuknak.

Végre a kedvenc karakterem került a ’rivalda fénybe’ – vagyis Howard körül forogtak az események, arról nem is beszélve, hogy megint visszalátogatott a sorozatba egy mellékszereplő.
Bernadette figuráját egyébként is kedveltem, jól formált és rendszerint vicces helyzeteket teremt.
Remélem mostantól gyakrabban láthatjuk.
De nem a szőke mikrobiológus az egyetlen visszatérőnk! Katee SackhoffBattlestar Galactica – is feltűnik. Pontosan ugyanúgy, mint máskor. Howard fantáziálásának szereplőjeként, ám most népesebbé válik a képzelet, hiszen Sackhoff mellett megjelenik Bernadette is, továbbá a Star Trek legenda, George Takei is. Sackhoff és Takei jó párost alkotnak, egyfajta ördög-angyal Howard vállán attitűdöt vesznek fel, ami a rész végén nagyon jól sül el.
Ennél fogva én azt mondom: Még több George Takei!

A rész ismételten parádés volt, a készítők betömtek egy lyukat a story-ban, miközben visszahoztak egy remek karaktert. Ismét remekeltek a vendégszereplők – remélem, látjuk még őket – de azt is meg kell jegyezni, hogy az utóbbi részekben Sheldon mellett Leonard egészen kiváló szarkasztikus poénokat szór. A széria nagyon jó úton halad, népszerűsége töretlen, és még szerencsére számos epizód hátra van… :D

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről