The Big Bang Theory 3x22 – The Staircase Implementation

Pár pillanat és vége az évadnak – sajnos - a felvezetés a jövő hétfői zárásra elképesztően jól sikerült. Nem elég, hogy parádés epizód volt, de még számtalan kérdésre is választ kaphattunk, ami már régóta foglalkoztathatja a nézőket.
Az utolsó előtti humorzsák egy történet a múltból.
Vajon, hogy ismerte meg egymást Sheldon és Leonard? Hogy váltak barátokká?
Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ!

„Die Sheldon, Die!”

Minden azzal kezdődik, hogy a két srác összeveszik a termosztáton, majd Leonard átmegy Penny-hez és arra terelődik a téma, hogy miért is költözött össze zakkant barátjával, ha ennyire kiállhatatlan.
Leonard pedig belekezd a 7 évvel ezelőtti események részletezésébe. Már az jó poén volt, hogy Sheldonon kívül mindenki másképp nézett ki. Egyedül a nyúlánk fizikus nem változott semmit se.
Tehát Leonard éppen lakást keresett és így jutott el a mai otthonához, ahol Sheldon különböző kérdésekkel tesztelte és akadályokat gördített az útjába, amiken meg kellett felelnie az eljövendő lakótársnak. Például:

„Mi a hatodik nemes gáz?, Kirk vagy Picard? Mikor üríted a beleid?” :D

Társalgásuk tele van jobbnál jobb poénokkal, az időutazós geg is nagyon szórakoztató, de Sheldon minden mozdulata, a fintorai, már önmagukban hordozzák a humort. A helymániája is előkerül, elmondható, hogy a srác az égvilágon semmit sem változott azóta.
Miután Leonard sikeresen vette az akadályokat, körbevezetik a lakásban, és amikor a saját, jövőbeni szobája kerül bemutatásra szembesül az előző lakótárs üzenetével.


„Dögölj meg, Sheldon! Dögölj meg!”

Ennek már egy figyelmeztető nyomnak kellett volna lennie Leonard számára, de a srác akkor még pozitív volt és nem sejtett semmit.
Ennek „issza” a levét a mai napig.

Végül beköltözött és aláírta a Lakótársi egyezmény összes butaságát.
Leonard ekkor tér rá, hogy mi is történt azzal a szerencsétlen felvonóval…
Az egész több tényezőből áll.
Van egyszer Joyce Kim, akiről eddig még csak hallottunk, de mos már láthattunk is egy kicsit, illetve a másik két srác – Howard és Raj – megismerése is fontos szerepet játszik. Illetve egy fontos és nagyon titkos rakéta üzemanyag kísérlet, amit Leonard végzett akkoriban.
Ezt a poént viszont soha nem gondoltam volna. Gondolom, vannak még így ezzel egy páran.
Kellemes volt betekintést nyerni a kedvelt szereplők múltjába, megismerni olyan szereplőket, akiket eddig csak hallomásból ismertünk (Joyce Kim, a Penny előtt ott lakó transzvesztita), illetve egy régi rejtélyt is felgöngyölítettek nekünk.
Páratlan rész volt, mindemellett fordulópont is, és ezen túlmenően fontos hiánypótlás, igényes megvalósításba csomagolt kiváló ötlet.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről