The Big Bang Theory 4x08 – The 21- Second Excitation

A sorozat határozottan újra a régi, bár a múlt heti epizódban akadt olyasmi, ami nem tetszett, mégis el kell ismerni, hogy ez a rész is remek volt.
Két párhuzamos szál, teljesen hétköznapi események, de mint azt már megszokhattuk, ezekkel a figurákkal kapcsolatban semmi sem hétköznapi.
Ja, és megjött végre a várva várt Will Wheaton!

Felelsz vagy mersz?

A rész elején Penny és a fiúk éppen az Indiana Jones és a Frigyláda fosztogatóit nézik.
Megkísérlik rávenni a szomszéd lányt, hogy tartson velük az új 21 másodperccel hosszabb verzió megtekintésére, ám Penny-nek más tervei vannak.
Amíg a fiúk moziba mennek, addig a lányok bulit tartanak. Amihez csatlakozik Amy is…
Na, akkor most hagyok egy kis időt! :D

Sheldon persze hozza a szokásos formáját, már ami mozi előtti sorban állást illeti.
Mennyit jelent 21 extra másodperc… :D
Ám ekkor jön csak a csavar. Meglehet, hogy nem jutnak be a moziba, miközben Sheldon sokkot kap, megjelenik Wheaton és besétál mindenki előtt. Ismét fellángol a két férfi közti ellenségeskedés.

Ezalatt a lányok iszogatnak és „lányos témákról” beszélgetnek – természetesen Amy-nek más fogalmai vannak a „lányos dumáról”, meg oly sok minden másról is. Élete első pizsi partiján vesz részt és a Wikipédián tanulmányozza egy ilyen női összejövetel sajátosságait.
Többek között a megszokott játékokat is. Így hát játszanak, Felelsz vagy merszet is…
Ennek során szóba kerül a Penny/Leonard helyzetállás témaköre, ami Penny számára láthatóan még nem teljesen tisztázódott. Vajon mit kezdenek ezzel a készítők?
Bernadette és Penny asszisztálása mellett Amy egészen kiváló poénokat hoz, a mostani részt ráépítették leginkább. Látható, hogy finoman ugyan, de elkezdték behozni őt a társaságba, bevezetik, mint állandó – legalábbis gyakori – szereplőt. A lányok storyline-ja egészen kiváló.

A fiúk szálán sem kell azért amiatt aggódni, hogy gegek nélkül maradunk. Ez közel sincs így, a srácok is szórakoztató perceket szereznek nekünk. Végül a moziba is bejutnak, majd ki és az oltári nagy befejezésben láthatjuk a The Big Bang Theory történelmében a legtöbb statisztát, szereplőt. :D

Szerencsére mindkét szál megállta a helyét, jó poénok röpködtek és remek befejezést kaptak.
Egyetlen dolog nem tetszett csak az epizódban.
Will Wheaton feltűnése – a megszokottal ellentétben – elég gyengére sikerült.
A karakter nem hozott annyi poént, veszekedése Sheldonnal is inkább visszafogottabb volt.
Penny visszatérése határozottan jót tett a sorozatnak, nem győzöm kivárni a következő – eheti – részt, amelyben megismerhetjük a szőke lány édesapját.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről