Vámpírnaplók 1X02 Night Of The Cornet

Szerintem nem jó, hogy egy olyan népszerű és sikeres sorozattal, mint a Vámpírnaplók nem törődünk eleget. Így megkértem Enbee-t, hogy ha már ő kiábrándult a sorozatból, akkor hagy írhassak én róla. Igyekszem hamar behozni a mérhetetlen lemaradást, és minél előbb naprakésszé válni. Ő már írt Nektek a Pilotról, ahol is jobban megismerhettük a főbb szereplőket. Én egyébként szeretném leszögezni már így rögtön a második résznél, hogy lelkes rajongója (persze csak egészséges mértékben) vagyok az egyik Salvatore fiúnak. Azt hiszem, nagyon hamar ki fog derülni, hogy melyiknek :) Ha már láttad ezt a rész, akkor is érdemes belenézned ebbe a cikkbe, mert legalább nosztalgiázhetsz egy kicsit és az epizódban elhangzó dalokat is összegyűjtöttem.

Az epizód eleje finoman szólva is elég ijesztő, gyengébb idegzetűek tekerjék el az első néhány percet vagy fogják be a szemüket. Egy erődben kempingező párt látunk, a fiú kimegy a sátorból, miután nem jön vissza a lány is utána megy. Csak annyit látunk, hogy a fiú egy fán lóg, a lány meglátja és sikolt, megpróbál menekülni...

Mystic Falls lakói erről mit sem sejtenek, hétköznapi élet zajlik. Már amennyire ez lehetséges, hiszen Vicki (Kayla Ewell)„balesete” mindenkit megráz. Főleg Jeremyt (Steven R. McQuenn) és Mattet (Zach Roering). Jeremy, mint egy hős szerelmes látogatja meg Vickit a kórházban, Matt pedig el sem mozdul húga ágya mellől. Vicki nem emlékszik mi történt vele. Vagy talán mégis?!
Jenna (Sara Canning) néni szülőire hivatalos Jeremy osztályfőnökéhez, a férfi elmondja, hogy a fiú már most a tanév legelején is nagyon sok igazolatlannal rendelkezik és valószínűleg alkohol és fű problémái is vannak. Azt javasolja Jennának, hogy keressen alkalmasabb személyt a Gilbert gyerekek nevelésére. Persze Jenna ezen vérig sértődik, és elhatározza mindent megtesz, hogy pótolni tudja Elena és Jeremy szüleit. Jeremy nem egyszerű eset most éppen verekedésbe keveredik Tylerrel (Michael Trevino) Vicki miatt.
 
Vicki azt állítja, hogy egy vámpír harapta meg és ezt elmondja a bátyjának is, Matt pedig Elenának meséli el. De Vicki később már egy vadállatot tart bűnösnek, mindaddig amíg...
 
Stefan (Paul Wesley) és Elena (Nina Dobrev) egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Stefan egy könyvet ajándékoz a lánynak. Elena minden bátorságát összeszedve elmegy a Salvatore házhoz. Stefan nincs otthon, de Elena megismeri a másik Salvatore fiút, Damont (Ian Somerhalder), aki mesél Elenának Stefan exbarátnőjéről, Katherine-ről.
Az epizód dalai:
  • Dragonette: I get around
  • Earlimart: Interloper
  • Gossip: Heavy Cross (szerintem a legjobb az epizódban)
  • Matt Kernay: Closer to love
  • Metric: Help I'm Alive
  • Neko Case: I am an Animal
  • Peaches: Mud
  • Sara Barelies: Gravity
  • The Dead Weather: Hang you from the heaevns

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről