Fringe 3x13 - Immortality

Az az igazság, hogy nehéz bármi jót mondani a Fringe utóbbi teljesítményéről, mert a sorozat elkezdett egy olyan irányvonal felé haladni, amely nem feltétlenül előnyös. Főleg az ismert nézettségi adatok birtokában, nem lenne jó ötlet még több rajongót veszíteni. Pedig ha így folytatódik a széria biztos lesznek elpártolók.

Tovább...

Az új történet több sebből vérzik, egészen mást képvisel, mint amit ettől a sorozattól megszokhattunk. A scienfe fiction-t szépen lassan felváltja a dráma, romantika, ármány és hazugság. Mintha valami mexikói szappanoperát néznénk, úgy kavarognak az események. Komolyan már csak az hiányzik, hogy valaki amnéziás legyen, akkor lenne teljes a dél-amerikai atmoszféra.

Peter és Olivia kapcsolatát naiv módon még dicsértem régebben. Akkor még nem volt ennyire meghatározó ez a sztorivonal, szépen elsiklott a fő mondanivaló mellett, nem volt különösebb gondom vele. De amikor beletolják az ember arcába és a szezon felénél elmegyünk egy teljesen más irányba az már szemet szúr.

Gondolkodtam sokat az epizód közben, hogy ennek vajon mi értelme. Aki nem látta, annak elárulom, hogy a vörös Fringe visszatért, nevezetesen a túloldal eseményeibe kapcsolódhattunk be. Valahogy mindegyik szereplő egyre emberibbé kezdett válni, a készítők elmosták az éles határvonalat a jó és rossz között. Már nem mondhatjuk, hogy ők az egyértelmű rosszak, de a fenyegetés még adott.

Sajnos minél többet látjuk a párhuzamos világot, annál többet veszít a misztikumból és válik teljesen átlagossá és szürkévé.  Nem beszélve arról a kettősségről, amely főszereplőinket érinti. Nem elég egy Dunhame ügynökre figyelni, itt van rögtön kettő. Az egyiket évek óta ismerjük, a másik gonosznak látszott, de mégis kezdhetünk szimpatizálni vele.

Saját kérdésemre válaszolva, ennek az epizódnak egyetlen értelme volt, a szánkba rágták, hogy Ál-Olivia terhes, méghozzá Peter-től. Na, kérem ez aztán kellett, mint egy falat kenyér. Szinte nevetséges ez a sztorivonal. Az ilyen és ehhez hasonló húzásokkal a készítők saját maguk alatt vágják a fát, tovább rombolva a sorozat hírnevét és végleg kiölve minden misztikumot, amit az idei évad főszálát mozgatta.

Sajnos azt kell mondjam, hogy hiányzik a régi Fringe. A 3. évad elég nagy bukta eddig, tele elhibázott epizódokkal. Bár tény, hogy voltak kifejezetten izgalmas részek, amik sajnos nem érnek semmit ha ilyen folytatást kapnak.

A mostani rész elég gyenge lett, bugyuta mondanivalóval, felesleges felvezetéssel. Bele se merek gondolni, hogy hová süllyedhetünk még. Tényleg kár érte.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről